RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

În 2024, încă o fabrică a Proinvest Group va fi dotată cu sisteme fotovoltaice

În 2024, încă o fabrică a Proinvest Group va fi dotată cu sisteme fotovoltaice. Proiectul beneficiază de cofinanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), evidențiind contribuția la obiectivele de mediu prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Astfel, în 2024 Proinvest va avea trei fabrici din platforma industrială dotate cu sisteme fotovoltaice.

În cadrul misiunii noastre continue de a promova sustenabilitatea și de a ne asuma rsponsabilitatea față de mediu, am bifat deja implementarea a două sisteme fotovoltaice la fabricile de Profile Speciale și de Panouri Sandwich. Continuam în 2024 o nouă investiție dedicată energiei verzi, vizată fiind platforma industrială de pe Strada Vatră din Pașcani, achiziționată de Proinvest Group în 2015, unde avem instalate liniile pentru producția Barelor și Țevilor Cromate CROMEST.

În acest demers, am obținut cofinanțarea proiectului intitulat intitulat ,,Montare panouri fotovoltaice in cadrul Companiei PROINVEST GROUP SRL” acordată prin Programul Național de Redresare și Reziliență- PNRR, Pilonul I – Tranziție verde, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții: Investiția I.1- Noi capacități de producție electrică din surse regenerabile. Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 1.917.411,59 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.491.986,42 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 665.577,00 lei.

  

În cadrul acestui proiect urmează a fi instalată o centrală de 0,396 MWp, cu o capacitate anuală cca. 450 MW, care ne va permite să generăm energie ecologică locală de rezervă pentru instalațiile noastre critice, contribuind astfel la securitatea aprovizionării cu energie electrică și la reducerea emisiilor de CO2 cu cca. 280 de tone în fiecare an.”

Data de începere a proiectului este 30 decembrie 2023 iar data de finalizare a acestuia nu va fi mai târziu de 31 decembrie, 2024, conform Contractului de Finanțare.

Proinvest Group este o companie multiprodus, cu multiple facilităţi de producţie specializate în prelucrarea oţelului de peste două decenii. Cu peste 500 de angajaţi, programul de producţie și vânzări a Proinvest Group cuprinde mai multe grupe de produse – de la componente pentru construcţii până la componente mecanice de precizie pentru inginerie și industrie generală.

Proinvest Group

Related posts

APIA rambursează credite de peste 18 milioane de euro

Redacția

Salariul minim din România este foarte scăzut faţă de nevoile salariaţilor şi ale familiilor acestora (studiu)

Redacția

Guvernul ia în calcul să lanseze o nouă ediție Start Up Nation

Redacția
Încarcă...