NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Impozitul forfetar intră în vigoare de la începutul anului viitor

Patronii de unităţi de cazare sau de alimentaţie vor plăti, începând cu 1 ianuarie 2017, un nou impozit de tip ferfetar, indiferent de dimensiunea cifrei de afaceri sau a profitului.  

Impozitul variază de la caz la caz în funcţie de localitatea unde se derulează afacerea, suprafaţa pe care se desfăşoară activitatea, numărul locurilor de cazare (unde e cazul) şi alte variabile. Aplicarea acestui impozit se va face în cazul firmelor care desfăşoară opt tipuri de activităţi economice, principale şi/sau secundare, respectiv hoteluri şi alte facilităţi de cazare, facilităţi de cazare pentru vacanţe, parcuri cu rulote, campinguri şi tabere, alte servicii de cazare, restaurante, catering, alte servicii de alimentaţie şi baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor.

„Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi aduce la cunoştinţa contribuabililor persoane juridice faptul că de la data de 01.01.2017, prin derogare de la prevederile referitoare la impozitul pe profit cuprinse în Legea nr. 227 / 2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prin Legea nr. 170 / 2016 privind impozitul specific unor activităţi se instituie un nou tip de impozit anual care poartă denumirea de impozit specific unor activităţi. Obligaţia plăţii impozitului specific unor activităţi revine persoanelor juridice române care la data de 31 decembrie a anului precedent îndeplineau cumulativ două condiţii: aveau înscrisă în actele constitutive ca activitate principală sau secundară una dintre activităţile enumerate şi nu se află în lichidare”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

  

În cazul firmelor din aceste domenii care sunt înfiinţate în cursul anului, impozitul se plăteşte începând cu anul următor înfiinţării. Totodată, firmele care desfăşoară mai multe dintre activităţile enumerate, exceptând complexurile hoteliere, determină impozitul specific prin însumarea impozitului pentru fiecare activitate desfăşurată. Declararea şi plata impozitului specific se efectuează semestrial, până la data de 25 a lunii următoare fiecărui semestru, iar firmele plătitoare de impozit pe profit comunică organelor fiscale aplicarea impozitului specific până la data de 31 martie a anului pentru care se plăteşte impozitul specific. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” are datorii de 400.000 de lei la ANAF! (DOC)

Răzvan Grecu

Cristești: Se lucrează la refacerea drumurilor afectate de inundații

Ema Roman

Primele asfaltări din acest an, în comuna Alexandru Ioan Cuza

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site