RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Tone de gunoaie strânse de pe marginile drumurilor naționale

Romanul este mahnit de masacrul din paduri, injura autoritatile din cauza poluarii dar isi arunca gunoiul la marginea drumului, ca in India.

Lucrătorii Secțiilor din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi se mobilizeaza de doua ori pe luna sa stranga deseurile aruncate zilnic pe marginile drumurilor naționale, direct din autoturisme, de către conducătorii auto.

Lunar, in Moldova se strang 530 mc de gunoaie fiind alocata suma de 44.000 lei fara TVA doar pentru aceasta operatiune.

De exemplu, pe segmentul Cleja – Faraoani din judetul Bacau, zeci de lucratori s-au aflat astazi pentru a treia zi consecutiv de strangere a deseurilor. Pubelele lasate in parcari sunt folosite de oamenii din zona pentru deseurile din gospodarii.

  

Daca acestea sunt pline, oamenii le arunca direct in santurile de scurgere a apelor. S-a ajuns ca soferii sa le arunce din mers la marginea drumului fara sa mai opreasca masina pentru a gasi un cos de gunoi.

Probleme mari sunt si in cazul parazapezilor. In urma unei revizii făcute de angajații DRDP Iași s-a constatat că în zona localității Baltati s-au furat 300 de metri de plasa parazapezi și 90 de bare metalice, la Ruginoasa 53 de bare metalice iar la Gastesti 14 bare metalice care susțin panourile parazapezi.

In acest caz a fost sesizata Politia.

sursa www.telem.ro

Related posts

RAGCL: Noul program de furnizare al apei calde și energiei termice

Oana Cordoneanu

Consilierul Mihai Dediu acuză că 3.000 de euro e prea mult pentru un autobuz second hand, dar cere pe un autocar „mai tânăr”, cu un an, suma de 36.000 de euro

Răzvan Grecu

Consilierii județeni au aprobat ieri o propunere a primarului de înființare de curse rapide Iași – Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...