RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Iga Swiatek câștigă US Open 2022 și ia un avans uriaș în fruntea clasamentului mondial

Poloneza Iga Swiatek, nr.1 WTA, a învins-o sâmbătă în două seturi pe jucătoarea tunisiană Ons Jabeur, nr. 5 WTA, în finala feminină de simplu de la US Open 2022, consolidându-și locul în fruntea clasamentului mondial, unde ia un avans considerabil: are un punctaj aproape dublu față de următoarea clasată, care, de luni, va fi chiar rivala ei din finala de la Flushing Meadows.

Scorul finalei de la US Open 2022 a fost 6-2, 7-6 (7-5) după mai puțin de două ore de joc. Pentru tânăra Iga Swiatek, în vârstă de 21 de ani, este deja al treilea titlu de Grand Slam din carieră, după ce  câștigat de două ori la Roland Garros, în 2020 și 2022.

Considerată un adevărat fenomen și cea mai în formă jucătoare de tenis din acest an, Iga Swiatek a ajuns în trei semifinale majore în acest sezon – la Australian Open, Roland Garros și US Open – câștigând de două ori, dar triumful de sâmbătă o transformă în prima femeie care câștigă șapte titluri într-un sezon de la Serena Williams, în 2014.

iga swiate us open 2022 profimedia-0721516689 Iga Swiatek, cea mai în formă jucătoare de tenis în sezonul din 2022 Foto: Profimedia Images

  

Poloneza și-a adaptat cu măiestrie jocul la terenul dur,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cupa 1 Decembrie la șah. Lista câștigătorilor

Redacția

Bibliotecarul Avram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Bristol

Redacția

Iustina Berbece – un model pentru copiii din orașul nostru, cu promisiuni de viitoare campioană olimpică! (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...