RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iată de ce simțim nevoia să mergem la toaletă în timpul nopții

În fiecare săptămână, medicul Hussain Al-Zubaidi primește cel puțin un pacient care suferă de nocturie, termenul de specialitate pentru nevoia cuiva de a se trezi noaptea pentru a urina.

O vezică urinară slabă este cunoscută de mult timp ca un efect secundar al îmbătrânirii, iar nocturia se pare că afectează între 69% și 93% dintre bărbații de peste 70 de ani.

Aceasta este adesea legată de hiperplazia benignă de prostată, umflarea prostatei și a țesutului înconjurător care apare odată cu vârsta.

Bărbații, cei mai afectați de nocturie

  

„Pentru mulți bărbați de peste 60 de ani, acest lucru înseamnă că abilitatea lor de a-și goli vezica urinară este mai slabă. Le ia mai mult timp atunci când stau în picioare deasupra toaletei și, în general, vor reține urina, ceea ce înseamnă că este mult mai probabil să fie provocați să se trezească și să urineze în timpul nopții”, spune Al-Zubaidi.

Dar Al-Zubaidi a început să observe o nouă tendință îngrijorătoare – mulți dintre pacienții care vin la el sunt bărbați sau femei de 20-30 de ani. Unii cercetători au descoperit că nocturia poate afecta până la 44% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Austria a prezentat propuneri de legalizare a sinuciderii asistate

Redacția

Deepfake de război. Cât de periculoasă este manipularea prin trucarea imaginilor | ANALIZĂ

Redacția

Cea mai lungă noapte: Dăm ceasurile înapoi, România trece la ora de iarnă/ Mersul trenurilor nu se modifică

Redacția
Încarcă...