NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Iata ce trebuie sa faca parintii care nu isi vaccineaza copilul

De la 1 iulie, parintii trebuie sa compleze un formular in care sa mentioneze vaccinul pe care il refuza pentru copil si care este motivul. Formularele vor fi distribuite de Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi medicilor de familie.

In prezent, la DSP Iasi nu exista o evidenta clara a numarului de copii care nu au fost vaccinati impotriva anumitor boli pentru ca asa au hotarat parintii. In luna mai, conform situatiei exitente in maternitatile din Iasi, noua mame au refuzat sa vaccineze copilul impotriva hepatitei de tip B. “Parintii care refuza administrarea unui vaccin vor primi de la medicul de familie un formular unde vor scrie si care este motivul acestui refuz. Nu avem o situatie exacta a numarului de copii care nu au fost vaccinati. Lunar medicii de familie vor aduce la DSP aceste formulare. Luna trecuta, noua mame au refuzat sa imunizeze copiii impotriva hepatitei B in maternitati. Este posibil sa mai fie si alte cazuri care nu sunt raportate. Parintii au dreptul sa nu accepte vaccinarea copilului”, au spus medicii epidemiologi de la DSP Iasi.

sursa www.bzi.ro

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

România, pe lista scurtă a țărilor care ar putea fi incluse în programul Visa Waiver. Românii ar putea călători în SUA fără viză pentru 90 de zile

Redacția

VIDEO: Petrecere cu sute de tineri la Tiki Village, în Iași, fără măști, mulți ”lipiți” unul de altul

Redacția

Iuliana Cosmescu a anunțat că locuința din Topile ridicată din donații poate fi locuită!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site