NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Hoții de cablu au tăiat comunicarea locuitorilor din Lunca Pașcani

Zeci de metri de cablu de telefonie au fost furați de hoții de fier vechi din suburbia Lunca săptămâna trecută. Abonații au așteptat mai multe zile ca situația să revină la normal, iar când lucrurile s-au remediat în sfârșit, a fost tăiat din nou cablul. Reprezentanții Romtelecom spun că încearcă să găsească soluții care să nu mai atragă hoții de cupru, iar beneficiarii nu vor plăti abonamentele în perioada în care nu au dispus de serviciul de telefonie şi Internet.

Timpul de înlocuire a cablurilor furate, de care depinde repunerea în funcţiune a serviciilor, este influenţat în mod direct de dimensiunea tronsonului de reţea afectat. Furnizorul se confruntă cu astfel de situații la nivelul întregii țări. Pentru câteva sute de lei pe care îi primesc pe cabluri la centrele de fier vechi, hoţii provoacă prejudicii de zeci de mii de lei.

Advertisements

 „În ultima perioadă pe raza suburbiei Lunca din municipiul Pașcani au avut loc două furturi de cablu din rețeaua Romtelecom. Poliția desfășoară cercetări în vederea identificării autorilor, recuperării prejudiciului și tragerea la răspundere a acestora. Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, acestea fiind comise pe timpul nopții. Nu se știe cu exactitate prejudiciul produs, însă la ultimul furt s-au sustras 25 de metri de cablu, în valoare de aproximativ 3.000 lei, zona fiind în apropiere de casele unor persoane de etnie rromă”, a declarat  cms-șef Tiberiu Dogaru șef adjunct Poliția Pașcani

  

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Târgu Frumos: Țigări de contrabandă ascunse sub haine

Teona Gherasim

A condus un automobil neînmatriculat

Redacția

18 percheziții în județul Iași într-un dosar de înșelăciune, spălare de bani și abuz în serviciu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site