NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul de la Budapesta, nouă mișcare de promovare a ideilor sale în România SURSE

Consulatul General al Ungariei la Cluj Napoca urmează să organizeze vineri oficializarea organizației Corp Consular Cluj Napoca (CCCN), al cărui președinte va fi consulul general maghiar Csaba Grezsa, susțin surse politice pentru „Adevărul”.

Liderul Guvernului de la Budapesta FOTO Profimedia

Liderul Guvernului de la Budapesta FOTO Profimedia

Mai precis, va avea loc semnarea documentului constitutiv de Csaba Grezsa și o parte din cei 21 de consuli onorifici, activi la Cluj-Napoca. Prin noua structură, Consulatul General al Ungariei al Cluj Napoca ar urmări să dubleze, iar pe viitor probabil să substituie activitatea Uniunii Consulilor Onorifici din România, organizație care e recunoscută de Ministerul Afacerilor Externe și de Federația Consulilor Onorifici din UE, conform surselor „Adevărul”.

  

Potrivit surselor citate, în contextul în care Ungaria are oricum o atitudine iliberală pe diferite domenii, iar în ceea ce privește minoritățile caută să-și promoveze cât mai mult interesele prin investiții economice sau finanțări de organizații, noua structura va reprezenta „un alt mecanism prin care apropiații lui Viktor Orban își va extinde controlul asupra activității consulilor onorifici din cel mai important oraș al Transilvaniei”.

Advertisements
Advertisements

Mișcările vin și într-o perioadă în care unele organizații ale minorității maghiare vin cu acuzații la adresa statului român pe diferite teme.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO Situația misterioasă lângă Moscova. Locuitorii au anunțat o explozie și un șuierat puternic, la două zile după un atac cu dronă

Redacția

Tanczos: Europa a impus o nouă taxă de carbon. Benzina-motorina și centrala de acasă pentru gaz sunt cele două elemente care vor fi taxate

Redacția

Pfizer a semnat un acord pentru a facilita accesul global la pastila sa anti-Covid-19

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site