RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul de la Budapesta, nouă mișcare de promovare a ideilor sale în România SURSE

Consulatul General al Ungariei la Cluj Napoca urmează să organizeze vineri oficializarea organizației Corp Consular Cluj Napoca (CCCN), al cărui președinte va fi consulul general maghiar Csaba Grezsa, susțin surse politice pentru „Adevărul”.

Liderul Guvernului de la Budapesta FOTO Profimedia

Liderul Guvernului de la Budapesta FOTO Profimedia

Mai precis, va avea loc semnarea documentului constitutiv de Csaba Grezsa și o parte din cei 21 de consuli onorifici, activi la Cluj-Napoca. Prin noua structură, Consulatul General al Ungariei al Cluj Napoca ar urmări să dubleze, iar pe viitor probabil să substituie activitatea Uniunii Consulilor Onorifici din România, organizație care e recunoscută de Ministerul Afacerilor Externe și de Federația Consulilor Onorifici din UE, conform surselor „Adevărul”.

  

Potrivit surselor citate, în contextul în care Ungaria are oricum o atitudine iliberală pe diferite domenii, iar în ceea ce privește minoritățile caută să-și promoveze cât mai mult interesele prin investiții economice sau finanțări de organizații, noua structura va reprezenta „un alt mecanism prin care apropiații lui Viktor Orban își va extinde controlul asupra activității consulilor onorifici din cel mai important oraș al Transilvaniei”.

Mișcările vin și într-o perioadă în care unele organizații ale minorității maghiare vin cu acuzații la adresa statului român pe diferite teme.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kurzii uciși la Paris: Anchetatorii nu au probe pentru un atac terorist / Kurzii se declară indignați

Redacția

FOTO/VIDEO Primele imagini cu talibanii în palatul prezidențial din Kabul, după fuga președintelui

Redacția

Canalele de televiziune din Moldova, legate de omul de afaceri fugar în Israel, deputatul Ilan Șor, scoase de pe post pentru modul în care acoperă războiul dintre Rusia și Ucraina

Redacția
Încarcă...