NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

PSD cere PNL să explice de ce taxa pe solidaritate e bună când o solicită liberalii, dar nu mai e bună când o propune PSD

PSD solicită PNL, într-un comunicat remis presei joi, să-și definească poziția față de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu venituri mari și foarte mari.

„Nu este clar dacă susțin sau se opun acestei taxe. Unii lideri marcanți ai PNL au cerut cu vehemență ca taxa de solidaritate stabilită la nivel european să se aplice asupra unor mari companii din sectorul energetic din România. Alții, în schimb, critică taxa de solidaritate cu aceeași vehemență, pe motiv că ar afecta mediul de afaceri și ar crește prețurile la clienții finali. Colegii de la PNL trebuie să explice de ce taxa pe solidaritate e bună când o solicită PNL, dar nu mai e bună când o propune PSD”, se arată în comunicatul PNL.

PSD susține că „cei din PNL trebuie să spună clar cetățenilor dacă acceptă comportamentul unor firme cu venituri foarte mari care își reduc obligațiile către stat, prin diminuarea artificială a profiturilor”.

Advertisements

„Taxa de solidaritate propusă de PSD impune acestor companii să plătească un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. În prezent, sunt multe companii românești care raportează profiturile reale și plătesc impozite a căror valoare depășește 3-4% din cifra lor de afaceri.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

PSD cere Guvernului să intervină pentru a reduce preţurile la carburanţi: „Ministerul Energiei să prezinte urgent propunerea de legiferare”

Redacția

Peste 70 de atacuri asupra spitalelor, ambulanţelor şi medicilor din Ucraina au avut loc de la începutul războiului, iar numărul lor crește zilnic, susține Organizația Mondială Sănătății

Redacția

Vîlceanu, despre PNRR: „Nu văd cum ar putea să fie modificat, cel puţin până în 2023”. Acordul de împrumut pentru avans a fost semnat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site