NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Grecia: Salariul minim se va majora cu 2%, conform anunțului premierului Kyriakos Mitsotakis

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat luni majorarea salariului minim cu 2%, informează publicaţia Ekathimerini.

„Contrar sugestiilor reprezentanţilor mediului de afaceri, Guvernul a decis majorarea salariului minim cu 2% anul acesta”, a declarat Mitsotakis, înaintea reuniunii online a Cabinetului.

Recunoscând că oamenii de afaceri şi grupurile comerciale au cerut îngheţarea salariului minim, din cauza circumstanţelor speciale provocate de pandemie şi de scăderea economiei cu 8% anul trecut, premierul elen a afirmat: „Am încredere în dinamismul economiei şi în perspectivele ei”.

În sectorul privat, salariul minim este de 650 euro pe lună, iar salariul nominal este de 758 euro, dacă sunt incluse bonusurile de Crăciun şi de Paşti.

Advertisements
  

În urma creşterii de 2%, salariul minim lunar va creşte la 663 de euro (sau 773,50 euro dacă sunt luate în calcul toate cele 14 salarii).

Conform datelor Eurostat, peste două treimi dintre statele membre ale Uniunii Europene (21 din 27 de ţări membre) aveau la 1 ianuarie 2021 un salariu minim pe economie, care în general avea o valoare mai mică de 700 de euro pe lună în est şi de peste 1.500 de euro pe lună în nord-vestul blocului comunitar.

Advertisements

La începutul acestui an,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Aderarea României la Schengen. Aurescu: Trebuie să vedem rezultatele alegerilor din Austria

Redacția

Dan Vîlceanu: Deputatul PNL Dumitru Flucuș care a semnat pentru suspendarea președintelui Iohannis va fi exclus din partid

Redacția

Nelu Tătaru explică de ce vom putea fi obligaţi să purtăm masca şi în maşina personală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site