RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Slujbă de pomenire pe construcția unde este realizată biserica noua de pe strada Măicuța

Aproximativ 200 de credincioși au participat luni, 24 iunie, a doua zi de Rusalii la slujba de pomenire ce s-a desfășurat pe locația unde se ridică acum noua biserică de pe strada Măicuța, din orașul Tg. Frumos.

Slujba de pomenire a fost săvârșită de un sobor de preoți din Protopopiatul Pașcani. Părintele Ioan Apetroaiei, slujitorul bisericii, împreună cu toți cei care au contribuit la construcția acesteia au ținut să organizeze slujba pentru a-și sfinți lucrările executate până în prezent, dar și pentru ca oamenii să vadă ce s-a realizat din donațiile lor. După ce va fi finalizată biserica va purta hramul Sfintei Treimi.
Noul locaș se înalță lângă un monument important al localității. Este vorba despre biserica din lemn din această localitate, construită în perioada 1853 – 1856. Ea este localizată pe strada Măicuța, fiind cunoscută ca Biserica Măicuța.  

 

  


Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cum se va reduce prețul laptelui la raft pentru 6 luni de la 1 mai: Atenționat de Ciucă și Daea în ședință de Guvern, Consiliul Concurenței vine cu explicații

Redacția

Cantităţile de plastic care ajung în oceanele de pe Terra ar putea să ajungă la un nivel „fără precedent” față de anul 2005 şi s-ar putea tripla până în 2040 (Studiu)

Redacția

Vesmantul Sfintei Parascheva (FOTO – VIDEO)

Redacția
Încarcă...