NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Slujbă de pomenire pe construcția unde este realizată biserica noua de pe strada Măicuța

Aproximativ 200 de credincioși au participat luni, 24 iunie, a doua zi de Rusalii la slujba de pomenire ce s-a desfășurat pe locația unde se ridică acum noua biserică de pe strada Măicuța, din orașul Tg. Frumos.

Slujba de pomenire a fost săvârșită de un sobor de preoți din Protopopiatul Pașcani. Părintele Ioan Apetroaiei, slujitorul bisericii, împreună cu toți cei care au contribuit la construcția acesteia au ținut să organizeze slujba pentru a-și sfinți lucrările executate până în prezent, dar și pentru ca oamenii să vadă ce s-a realizat din donațiile lor. După ce va fi finalizată biserica va purta hramul Sfintei Treimi.
Noul locaș se înalță lângă un monument important al localității. Este vorba despre biserica din lemn din această localitate, construită în perioada 1853 – 1856. Ea este localizată pe strada Măicuța, fiind cunoscută ca Biserica Măicuța.  

 


Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Mihail Sadoveanu, comemorat la Schitul Vovidenia

Redacția

Activitate catehetică la Protopopiatul Paşcani

Redacția

Biserica „Sfinții Voievozi” din Pașcani sărbătorește 350 de ani de existență. Vor fi aduse moaștele Sfântului Mitropolit Varlaam de la Mănăstirea Secu

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site