NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Gest caritabil al copiilor de la „Sadoveanu”

În cadrul Zilelor Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” , catedra de religie ortodoxă a desfășurat trei activități în care s-au implicat elevii claselor V-XII: expoziția   „Din lumina îngerilor”  cu lucrări deosebite ale elevilor realizate în grafică, culoare sau tehnici precum origami și quilling; concursul de creație literar-artistică „Cuvinte luminate”, unde elevele Chelariu Andreea, Lupu Marilena și Chiperi Andreea au obținut în această ordine primele trei locuri; a fost realizată și macheta unei biserici cu ajutorul materialelor neconvenționale de către elevele Andrei  Oana și Vârlan Bianca.

 Cea de a treia activitate a avut caracter caritabil și a vizat copii de la Centrul de zi, susținut de Asociația „Lumină și Dar”, care este înființată cu ajutorul unor oameni inimoși și are în vedere oferirea de sprijin școlar și de adaptare la nevoile societății unor copii ce provin din familii defavorizate. Asociația desfășoară un program after-school cu copii din clasele V-VIII și  din clasele     0-IV. În prezent în proiect sunt înscriși 30 de copii, coordonați de Domnișoara Alexandra Robescu și ajutată în mod constant de voluntarii  de la A.T.O.R. și cei de la „ȘANSA 2010”, cele două asociații din Pașcani, oferind în felul acesta copiilor sprijin, în vederea efectuării temelor.

        În data de 7 noiembrie , catedra de religie de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” a inițiat o acțiune filantropică prin elevii  clasei a VI-a A, susținuți de câțiva elevi de la clasa a X-a D, cei mici mergând  la Asociația „Lumină și Dar” pentru a-i cunoaște și ajuta pe copii de acolo. Elevii s-au pregatit cu multe dulciuri, jucării și hăinuțe pentru beneficiarii proiectului, iar atmosfera a fost una emoțonantă. Deși la început timiditatea îi impiedica pe micuți să interacționeze, după ce și-au ales câte o jucărie, între cei prezenți s-a stabilit o legătură frumoasă, care i-a mișcat pe toți.

„Personal, vă mărturisesc că am simțit multă emoție văzând cum elevii au renunțat la propriile dulciuri pentru bucuria copiilor ce provin din familii defavorizate. Eu sunt voluntar la „Lumină și Dar” încă de când a început acest proiect și vă mărturisesc că bucuria și zâmbetul oferit de un copil sunt cele mai curate lucruri pe care le poți vedea în această lume. Și le-am văzut! Și în ochii celor ce au dăruit și în ochii celor ce au primit dulciuri, jucării, cărți și hăinuțe. ” ( Gândac Ionuț Daniel, voluntar în proiect)

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Uniriștii, din nou printre stele! Un rezultat deosebit obținut de pasionații de Cosmos

Ema Roman

Premiu pentru elevii pășcăneni câștigat la Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”

Redacția

Ultima zi pentru înscrierea la ora de religie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site