NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Campanie antidrog la Colegiul Tehnic „Unirea”

Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani a organizat o serie de activități ce au avut ca scop informarea şi educarea tinerilor ce studiază în școală, asupra efectelor nocive ale consumului de droguri, prin prezența reprezentanților Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi.

 

Activitățile de informare – educare – conștientizare, din cadrul proiectului “Drogurile și tinerii”, au fost moderate de către coordonatorul C.P.E.C.A. doamna psiholog Ciobanu Ana Maria  și de către domnul comisar Perianu Sorin.

Proiectul local “Drogurile și tinerii” și-a propus să sensibilizeze elevii școlii asupra riscurilor la care sunt expuși în urma consumului de droguri. Activitățile urmăresc să determine o  atitudine mai responsabilă în ceea ce priveşte informarea şi educarea în familie şi la şcoală.

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iaşi urmărește informarea cu privire la riscurile pe care le implică consumul de substanțe psihoactive. Se dorește astfel îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe al tinerilor cu privire la acest domeniu, fapt ce va contribui la reducerea factorilor de risc care pot determina debutul consumului. În acelaşi timp, se urmăreşte implicarea celorlalţi factori cu rol determinant în educarea tinerilor – părinţii şi cadrele didactice din şcoală – astfel încât printr-o intervenţie concentrată să se asigure un climat care să determine, pe termen lung, diminuarea procentului de elevi consumatori de tutun, alcool şi droguri.

De asemenea, în continuarea programului informativ se doreşte motivarea elevilor pentru implicarea  lor în proiecte concrete de prevenire şi oferirea posibilităţii de a-şi valorifica în mod constructiv timpul liber.

Astfel, și cadrele didactice au participat la o activitate informativă  susținută de reprezentanții C.P.E.C.A., activitate care le-a oferit posibilitatea explorării diferitelor aspecte cu privire la modul în care activitatea lor de zi cu zi influențează tinerii. Idei de lecții nonformale în domeniul prevenirii consumului de droguri la nivelul şcolii, derularea unor acţiuni cu tematică antidrog, înscrierea, realizarea şi participarea cu proiecte (film scurt – metraj, spoturi antidrog, eseuri literare, desene) realizate de grupe de elevi, la Concursul Naţional „Mesajul meu antidrog” ediţia a XIII-a cu tema „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!” dar și alte probleme de actualitate au fost propuse spre dezbatere.

 “O tradiție a școlii noastre este și derularea la noi, în fiecare an școlar, a unui seminar pe marginea uneia dintre temele propuse de Agenția Națională Antidrog. Elevii noștri s-au implicat în campanii pentru marcarea Zilei Mondiale şi Naţionale Fără Tutun şi   a   Zilei   Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri.” prof. Coșniță Emilia- Felicia, responsabil activități educative

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload} 

 

 

Advertisements

Related posts

Elevii din județul Iași și-au stabilit obiectivele și doresc să fie consultați

Teona Gherasim

O nouă tendință în județ: Școlile de la țară dispar, iar cele de la oraș sunt pline ochi

Redacția

Mândrie românească: străzi și monumente din Italia dedicate unor personalități din țara noastră

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site