NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Gătește ca un bucătar profesionist: Așa arată bucătăria perfectă!

Pentru unii oameni, bucătăria este un spațiu la fel de important precum camera de zi. Ei își doresc ca bucătăria să arate fără probleme și de aceea recurg la tot felul de idei năstrușnice sau la sfaturile unor bucătari profesioniști, a unor persoane cu experiență în design, în decorațiuni interioare.

 

Să începem cu elementele de bază din bucătărie!

Pentru ca pregătirea alimentelor să fie rapidă sunt necesare o serie de echipamente de bază care este bine să fie de calitate superioară, pentru ca ele să fie ușor de folosit și să dureze în timp. Dintre acestea fac parte: tigăile anti-aderente, cuțitele de bună calitate, tăvile pentru copt și pentru prăjituri, blenderul, mixerul, răzătorile, robotul de bucătărie, cănile gradate, storcătorul pentru citrice, râșnița de cafea, etc.

Pentru o bucătărie modernă este foarte utilă o plită cu inducție deoarece permite încălzirea rapidă a vasului pentru gătit, iar în plus are un design deosebitși consumă destul de puțină energie. În definitiv, bucătăria nu trebuie să fie o încăpere foarte mare, dar este necesar ca fiecare centimetru din ea să fie utilizat optim. Dacă nu te-ai decis ce tip de plită, aragaz electric sau aragaz pe gaz să achiziționezi, poți face o planificare din timp, poți afla cam ce variante există pe piață și care sunt cele mai bune prețuri, citind despre avantajele prezentate într-un top de aragaze și top plite cu inducție și aflând informații utile despre principiul acestora de funcționare.

Alege alimente de calitate! Nu fă economie la bani atunci când vine vorba de mâncare și de sănătatea ta!

Nu-ți umple dulapurile sau frigiderul cu produse care nu-ți trebuie! Nutriționiștii recomandă alternativele sănătoase, produsele de înaltă calitate, care sunt proaspete și nu au în compoziția lor aditivi alimentari. Cumpărăturile trebuie axate pe alimente organice, care au antioxidanți, fitonutrienți, minerale și vitamine.  

Dacă ai în cămară produse care conțin sirop de porumb, grăsimi hidrogenate, grăsimi parțial-hidrogenate, aditivi alimentari, zahăr, trebuie să renunți la ele. Astfel de produse afectează negativ metabolismul și sănătatea. Nu consuma sirop bogat în fructoză (cum este de exemplu siropul de porumb) și alimente cu super-zaharuri.

 

În ceea ce privește produsele animale – carnea de vițel, carnea de pasăre, carnea de porc, lactatele – acestea trebuie să fie din surse sigure, să nu conțină hormoni, antibiotice. Produsele vegetale organice sunt mai scumpe dar nu au un nivel ridicat de pesticide, ele se găsesc în piață, la localnici. Mare atenție și cu alegerea alimentelor de origine marină! Peștele este un aliment bun pentru organism atât timp cât este proaspăt și nu conține mercur. Se spune despre anumite specii (rechin, macrou și peștele spadă) că ar putea aveaun nivel ridicat de mercur. Cele mai bune specii marine pentru consum sunt: somonul, heringul, sardinele, creveții, cambula și calcanul.

Pentru a mânca ceva gustos trebuie să ai și ingrediente de calitate. Folosește diferite condimente, verdețuri, oțet balsamic, ulei de măsline, brânzeturi naturale, etc.

Bea apă de izvor! Bea apă sănătoasă!

Dacă ai dubii în ceea ce privește calitatea apei de băut poți cumpăra un sistem de purificare a apei. Atunci când cumperi apă îmbuteliată, alege sticlele care sunt transparente și din plastic durabil. Dacă plasticul este moale, subțire și ușor de îndoit, poate crește riscul ca acesta să emane substanțe chimice toxice care produc tulburări hormonale (ex. ftalați, bisfenol).

Organizarea este totul într-o bucătărie! Gătitul este o activitate relaxantă!

Când un bucătar decide să gătească, este bine să-l lași să se organizeze cum dorește și să stai cât mai departe de el în bucătărie. Evident el va ști ceea ce trebuie să facă, va prelua controlul în bucătăria frumos echipată. Pentru a ajunge un bucătar profesionist trebuie să gătești destul de des, să deprinzi tot felul de tehnici de bază, să gătești cu multă dragoste astfel încât să-ți placă în primul rând ție rețeta, să faci totul ca mâncarea să aibă un aspect plăcut și să fie atât de delicioasă încât să te facă să guști din ea iar și iar. Cu trecerea timpului orice bucătar prinde experiență, funcționează pe baza unor strategii pe care și le face, folosește liste de preparate, meniuri, diverse trucuri care îl ajută să gătească extraordinar de parcă ar avea niște abilități magice.

 

Gătește întotdeauna cu plăcere, ascultă muzică atunci când te afli în bucătărie, astfel activitatea de pregătire a preparatelor culinare poate deveni plăcută și relaxantă!

Advertisements

Related posts

Pianistul Per-Erik Hallin, unul dintre colaboratorii Regelui rock’n’roll-ului: „Elvis era foarte religios. Iubea muzica gospel, pe care o cânta în particular“

Redacția

Pașcaniul devine pentru două zile capitala modei. Mega Model România 2015 pe scena Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

Concert-Eveniment: Mike Godoroja & Blue Spirit – “Roots”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site