RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Gabriela Firea, despre facturile mari la energie: „Dacă ar fi rămas în vigoare măsurile de plafonare dispuse de guvernarea PSD, nu s-ar fi ajuns la actuala situație limită/ Azi facem pasul decisiv pentru prezentarea soluțiilor”

Dacă ar fi rămas în vigoare măsurile de plafonare dispuse de guvernarea PSD, nu s-ar fi ajuns la actuala situație limită, a scris Gabriela Firea, luni dimineață, pe Facebook. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță că „azi facem pasul decisiv pentru prezentarea soluțiilor care să completeze măsurile anunțate de guvern, astfel încât scumpirea energiei să fie suportabilă pentru populație și economie”.

Luni, începând cu ora 17:00, Coaliția de guvernare se va întâlni la Parlament pentru a discuta despre măsurile necesare pentru stoparea creșterii facturilor la energie.

„PSD ia în calcul toate opțiunile posibile, de la revenirea temporară la prețuri reglementate până la reducerea TVA, eliminarea unor costuri suplimentare în factura de energie, plafonare, compensare, vouchere, tarife sociale, scheme de sprijin pentru companii”, a mai scris pe Facebook Gabriela Firea.

„Măsurile anunțate de guvern – reducerea TVA la 5% pentru energia electrică furnizată consumatorilor casnici, cu un consum lunar de până-n 300 de kwh și compensarea certificatului verde și a cogenerării reprezintă un pas necesar,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Atac armat la o petrecere din Alabama. Patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite

Redacția

Claudiu Năsui: Pensiile speciale aproape că s-au dublat în câţiva ani de zile. Fără USR în coaliţia de guvernare, eliminarea pensiilor speciale nu mai este pe lista de priorităţi a PNL

Redacția

Liviu Negoiţă s-a înscris în Partidul Umanist Social Liberal

Redacția
Încarcă...