NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franța recheamă ambasadorii din SUA și Australia în contextul ”crizei submarinelor” / Șefa diplomației britanice ia apărarea pactului de securitate cu SUA și Australia

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a anunțat sâmbătă că a rechemat la Paris ambasadorii din Statele Unite și Australia pentru consultări în urma realizării pactului de securitate dintre SUA, Marea Britanie și Australia, în urma căruia francezii pierd un contract de 56 miliarde de euro pentru a furniza Australiei 12 submarine.

Ministrul a vorbit sâmbătă despre „criza gravă” provocată de torpilarea unui uriaş contract de submarine franceze pentru Canberra, denunţând o „minciună (…), o duplicitate (… ), o pierdere majoră a încrederii” şi „un dispreţ” din partea aliaţilor Franţei, notează Agerpres, care citează AFP.

Întrebat la jurnalul televizat al postului public France 2, Jean-Yves Le Drian a justificat rechemarea ambasadorilor francezi la Canberra şi Washington prin faptul că există „o criză gravă între noi”.

Această măsură, prima din istoria relaţiilor dintre Paris şi Washington, „este foarte simbolică. A fost minciună, a fost duplicitate, a fost o pierdere majoră a încrederii, a fost dispreţ, deci aşa nu merge între noi”, a declarat el.

  

„Am rechemat ambasadorii pentru a încerca să înţelegem şi pentru a le arăta fostelor ţări partenere că avem o nemulţumire foarte puternică, că există cu adevărat o criză gravă între noi”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Klaus Iohannis: Viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, un „succes diplomatic excepţional al României”

Redacția

Premierul Tudose: Va fi o miniremaniere guvernamentală; săptămâna aceasta voi lua niște decizii

Redacția

Care sunt județele cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus. Bilanțul infectărilor a crescut

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site