RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Fotbalul, sport obligatoriu în şcoală

Programa şcolară se încarcă de anul viitor cu o oră de fotbal. Premierul vrea ca elevii să joace mai mult fotbal la şcoală.    

 

Tocmai de aceea, Victor Ponta are în plan ca, începând cu anul şcolar 2014-2015, liceele şi şcolile să introducă în programa de sport o oră în plus pentru fotbal. Declaraţia a fost făcută miercuri de Victor Ponta în timpul unei discuţii cu ministrul Sportului, Gabriela Szabo, şi cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

  

Noile programe şcolare puse în dezbatere de Ministerul Educaţiei pentru clasele a III-a şi a IV-a nu prevăd însă introducerea unei ore de fotbal pe săptămâna. Potrivit planului-cadru pentru învăţământul primar, elevii fac câte două ore pe săptămâna de educaţie fizică, începând de la clasa pregătitoare şi până în clasa a IV-a.

„Introducerea începând de anul viitor, 2015-2016, în programa şcolară, a fotbalului, o oră pe săptămână. Asta va face Ministrul Educaţiei, pentru şcoală primară, gimnazială şi liceu. Sunt un pic invidios, voiam să fie şi baschetul”, a declarat Victor Ponta.

 stiri digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Legea referitoare la programul-pilot de acordare a unei mese calde elevilor si prescolarilor a fost promulgata

Redacția

Ion Creangă, omagiat de elevii păşcăneni, printr-un concurs la Casa Municipală de Cultură

Ema Roman

Proiectul Școala generatiei Unificate

Redacția
Încarcă...