NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ariile protejate din Cristești, Miroslovești, Moțca, incluse într-un proiect de dezvoltare durabilă

Un nou proiect care asigura starea de conservare favorabila a speciilor si habitatelor de interes national si comunitar din ariile protejate din mai multe judete din Moldova se va derula si la Iasi.

Este vorba de proiectul „Managementul Durabil a trei arii protejate situate pe raul Moldova„, sustinut financiar din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu, axa 4. Valoarea totala eligibila a proiectului este 3,3 milioane de lei, din care 3 milioane de lei, banii de la Uniunea Europeana, iar restul finantare de la Guvern. Grupul tinta este format din autoritati locale si locuitori din comunele care se situeaza pe malul Moldovei, in judetele Suceava, Neamt si Iasi.

In proiect sunt incluse comunele iesene Cristesti, Miroslovesti, Motca. Principalele activitati ale proiectului sunt elaborarea de studii, inventarieri, cartografieri care stau la baza realizarii planurilor de management, a strategiilor si masurilor de conservare pentru aceste arii naturale protejate, activitati de consultare, constientizare si informare a grupului tinta.

  

Astfel, vor fi organizate sesiuni de informare si constientizare, consultare publica aferente procedurilor de elaborare si aprobare a planurilor de management pentru cele trei arii protejate, evaluarea impactului activitatilor de informare si constientizare. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 24 de luni.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Pașcani : Taxele și impozitele locale se vor putea plăti începând de vineri, 8 ianuarie 2016. Cum vor putea fi achitate (DOC)

Redacția

Proprietarii mijloacelor publicitare de pe domeniul public vor trebui să liciteze pentru locațiile ocupate!

Răzvan Grecu

Contract de 80.000 lei privind întreținerea iluminatului public din Pașcani încheiat în șapte zile

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site