NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Fostul antrenor al naționalei de gimastică din Brazilia a fost condamnat la 109 ani de închisoare pentru violuri

Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a Braziliei, Fernando de Carvalho Lopes, a fost condamnat la 109 ani şi opt luni de închisoare pentru violarea a patru sportivi, inclusiv a cel puţin unui minor, anunţă presa locală, citată de AFP.

Fostul antrenor brazilian a fost condamnat luni în primă instanţă, de un tribunal din oraşul Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paulo, potrivit site-ului Globo Esporte, care a avut acces la procedură, protejată de secretul judiciar.

Fernando de Carvalho Lopes, care ar urma să facă apel, pentru că se consideră nevinovat, a fost condamnat pentru agresarea a patru sportivi, inclusiv a unui minor în vârstă de 13 ani la acea vreme, potrivit Globo Esporte, care nu a precizat vârsta celorlalţi gimnaşti.

Fostul antrenor este vizat şi de alte acuzaţii: în urmă cu patru ani, aproximativ 40 de sportivi susţineau la postul Globo TV că au fost victime ale abuzurilor morale, fizice sau sexuale din partea acestuia, scrie Agerpres.

Advertisements
Advertisements
  

Unii dintre ei au luat parte la procedurile judiciare în calitate de martori ai faptelor care ar fi avut loc între 1999 şi 2016, când Fernando de Carvalho Lopes era şeful clubului MESC din Sao Bernardo do Campo.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primii pași spre înființarea la Pașcani a Centrului de Excelență în Rugby. Federația a transmis documentele

Teona Gherasim

Juniorii de la CSM Pașcani sunt campioni județeni la fotbal

Redacția

Rugbystele pășcănence de la Politehnica Iași sunt de neoprit în campionat

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site