RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

VIDEO | Muniție fabricată în România pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, ajunsă în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina început în luna februarie a fost primul din istorie care poate fi urmărit live, datorită rețelelor de socializare, astfel că milioane de oameni din întreaga lume au putut asista la atrocitățile comise de armata rusă în țara vecină României.

Rețelele sociale au jucat un rol important în acest război, chiar și președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a postat tot felul de informații despre ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Recent, și România a ajuns în război.  Mai exact, armamentul românesc. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu muniție fabricată la noi în țară folosită de armata ucraineană împotriva trupelor ruse.

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 224: Vladimir Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene / Container cu dinți de aur smulși, descoperit într-o „cameră de tortură” făcută de ruși Statele OPEC+ ar urma să anunțe o reducere a producției de petrol, în ciuda opoziției SUA

  

05 Oct, 13:45 | Știri externe

UE a votat pentru al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Ce conține „lista neagră”

05 Oct, 13:05 | Știri externe

Însă, din imaginile postate pe internet, este vorba despre rachete fabricate pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în 1989, de tip ”Katiușa”.

„Rachetele au fost fabricate în 1989, ceea ce înseamnă că e posibil ca ele să fi trecut prin mai multe mâini în această perioadă și că au fost vândute în Ucraina de companii românești sau private”, se arată în comentariul care însoțește un video postat pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Moscova obligă toți locuitorii care lucrează direct cu publicul să se vaccineze anti-Covid

Redacția

Căderea în timpul mersului de la pat la birou este un accident de muncă, a decis o instanță germană

Redacția

Cel puțin cinci morți după ce un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni și a provocat o avalanșă

Redacția
Încarcă...