NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firmele din Pașcani cu profil agricol vor despăgubiri din cauza secetei. Printre acestea și societatea primarului Pantazi

Șapte societăți comerciale care activează în domeniul agricol solicită despăgubiri de la Guvern, întrucât le-au fost calamitate suprafețe întregi de culturi din cauza secetei. Printre acestea se numără și AgroComplex Lunca SA aparținând primarului Dumitru Pantazi.  

La nivelul Primăriei a fost întocmită o comisie care de astăzi a mers în teren pentru a verifica dacă solicitările acestor firme se adeveresc.

„Comisia care se ocupă de inventarierea terenurilor afectate de seceta din această vară și-a început activitatea. Sunt șapte societăți ce au depus cereri la Primărie. Din comisie fac parte funcționari din cadrul Biroului Agricol, Registrul Agricol și un jurist.  În următoarele cinci zile se va realiza documentația ce va fi transmisă către Prefectură, iar ulterior Guvern, pentru a decide valoarea despăgubirilor„, a susținut Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Comisia va întocmi câte un proces verbal de constatare în cazul fiecărei societăți, după care le va trimite către instituția Prefectului. Printre societățile care au depus cereri pentru despăgubiri, pe lângă AgroComplex Lunca, se mai numără Baby Beef SRL, Emi Mat și AgroSpic.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei nu a putut prezenta numele tuturor firmelor care au depus cereri și suprafețele afectate.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Mii de hectare calamitate în județ, din cauza secetei. Printre localitățile afectate se numără Hărmănești, Heleșteni, Stolniceni Prăjescu, Todirești și Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Fenomen îngrijorător. Tot mai multe demisii în rândul angajaților Poliției Locale

Marius Parteni

Aleșii din Târgu Frumos țin de ieri ședințele într-o nouă sală, recent modernizată de autorități

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site