RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firmele din Pașcani cu profil agricol vor despăgubiri din cauza secetei. Printre acestea și societatea primarului Pantazi

Șapte societăți comerciale care activează în domeniul agricol solicită despăgubiri de la Guvern, întrucât le-au fost calamitate suprafețe întregi de culturi din cauza secetei. Printre acestea se numără și AgroComplex Lunca SA aparținând primarului Dumitru Pantazi.  

  

La nivelul Primăriei a fost întocmită o comisie care de astăzi a mers în teren pentru a verifica dacă solicitările acestor firme se adeveresc.

“Comisia care se ocupă de inventarierea terenurilor afectate de seceta din această vară și-a început activitatea. Sunt șapte societăți ce au depus cereri la Primărie. Din comisie fac parte funcționari din cadrul Biroului Agricol, Registrul Agricol și un jurist.  În următoarele cinci zile se va realiza documentația ce va fi transmisă către Prefectură, iar ulterior Guvern, pentru a decide valoarea despăgubirilor“, a susținut Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Comisia va întocmi câte un proces verbal de constatare în cazul fiecărei societăți, după care le va trimite către instituția Prefectului. Printre societățile care au depus cereri pentru despăgubiri, pe lângă AgroComplex Lunca, se mai numără Baby Beef SRL, Emi Mat și AgroSpic.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei nu a putut prezenta numele tuturor firmelor care au depus cereri și suprafețele afectate.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Modificări la voucherele pentru plata facturilor. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut anunțul

Redacția

Dediu a renunțat la ideea de a-l demite pe Rățoi din funcție

Răzvan Grecu

Premii în bani pentru primarii PSD care aduc partidului cele mai multe procente la alegerile de duminică

Marius Parteni
Încarcă...