NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Fetiţa de 10 ani violată, ucisă şi aruncată într-o piscină din Italia este din Miroslovești

Localnicii dintr-un sat din vestul judeţului au rămas înmărmuriţi după ce au văzut ştirile la televizor. Maria Ungureanu, copila violată care a murit după ce a fost lăsată să se înece într-o piscină din localitatea San Salvatore Telesino din Italia, provine dintr-o familie de oameni la locul lor din satul Verşeni, comuna Mirosloveşti. 

Maria şi părinţii săi, Andreea şi Marius Ungureanu, locuiau împreună în Italia de doi ani, fetiţa fiind elevă în clasa a doua. Suspectul e un apropiat al familiei. „Ziarul de Iaşi“ a fost ieri în satul îndoliat, care trăieşte din plin drama familiei Ungureanu, de câteva zile.

Maria Ungureanu, copila violată care a murit după ce a fost lăsată să se înece într-o piscină din localitatea San Salvatore Te­lesino din Italia, provine dintr-o familie din satul Verşeni, comuna Mirosloveşti. Maria şi părinţii săi, Andreea şi Marius Ungureanu, locuiau împreună în Italia de doi ani, fetiţa fiind elevă în clasa a doua. Iniţial, primul care a plecat în străinătate în urmă cu şase ani a fost tatăl fetiţei, urmat de soţia sa, apoi de fetiţa lor. Cei doi soţi lucrau împreună în localitatea din sudul Italiei. Duminică, 19 iunie, copila lor le-a spus că pleacă în piaţa din localitate, de unde nu s-a mai întors. Trupul fetiţei a fost găsit după câteva ore, plutind într-o piscină a unui restaurant. Autopsia avea să demonstreze că Maria a murit înecată, după ce, anterior, fusese violată. 

  

„Era blonduţă, cu ochii mari şi tare curioasă“

Rudele din Verşeni ale familiei Un­gu­reanu încă nu şi-au revenit din şoc. Oameni simpli, unchiul şi mătuşa copilei au povestit ieri că nu le vine să creadă ce s-a întâmplat cu nepoţica lor. „Era blonduţă, cu ochii mari şi tare curioasă. A stat cu noi o vreme, pentru că părinţii încă nu aveau o casă. De asta au şi plecat, să-şi facă un rost, cum spunem noi. Dar, ştiţi cum se spune? La omul sărac, nici boii nu trag. Şi atunci, uitaţi-vă ce s-a întâmplat. Noi am înlemnit când am văzut ştirea la televizor, iar acum nu avem niciun fel de veşti, pentru că ei sunt ocupaţi cu procuratura“, a spus mătuşa Anuţa, sora bunicului Mariei.

Fe­meia a mai adăugat că, dacă va fi nevoie, îi va sprijini pe cei doi soţi atunci când vor reveni în ţară. „Ei doi nu o să mai fie oameni, după o aşa întâmplare. Eu sunt femeie bătrână, am auzit şi văzut multe, şi tot nu mi-am revenit din şoc. Darămite ei? Trebuie să fie terminaţi cu totul“, a accentuat femeia. Unchiul Mariei, Constantin Un­gureanu, a relatat că ultima dată când a vorbit cu fratele său, şi când Maria era încă în viaţa, a fost chiar în ziua în care fetiţa a murit. Atunci îi spusese că vor să meargă la biserică, pentru că Mariei îi plăcea să cânte în cor alături de alţi copii.

Cine e suspectul?

„Noi am vorbit la telefon chiar în du­minica în care s-a întâmplat nenorocirea. Şi fata şi mama voiau să meargă la o slujbă care se ţinea mai pe seară. A doua zi când am vorbit ne-au zis ce s-a întâmplat. Vă daţi seama că sunt terminaţi, fiind vorba despre unicul copil. Fratele meu mi-a spus că îl cunoaşte pe suspect de vreo doi ani, şi că erau prieteni. Se pare că el a luat fata cu maşina din oraş, de unde se afla, şi a făcut această nenorocire“, a spus Constantin Ungureanu.

Potrivit presei din Italia, Maria a fost văzută ultima dată în cursul după-amiezii de duminică, în jurul orei 19, plimbându-se prin piaţa din localitate. Peste aproape două ore, tatăl minorei alerta au­torităţile că nu-şi găseşte copila. Căutările au fost demarate imediat, dar fără rezultat. Din piaţa Salvatore Pacceli fetiţei i s-a pierdut urma. Patronul unui restaurant din localitate avea să anunţe după un timp că în piscina din faţa localului său pluteşte trupul unui copil. Alături se aflau nişte hăinuţe împăturite. Erau ale Mariei, moartă deja de câteva ore. Medicii legişti au precizat că fetiţa a murit înecată, după ce, în prealabil, a fost violată. Principalul suspect pentru violarea şi uci­derea Mariei ar fi un tânăr român, Daniel, prieten cu tatăl fetiţei. Bărbatul în vârstă de 21 de ani le-a declarat însă anchetatorilor că nu ar fi fost în stare să-i facă un asemenea rău Mariei, pe care o vedea ca pe o soră.

Colegii din sat întreabă şi acum de Maria

Ancheta din localitatea San Salvatore Telesino este încă în curs, trupul fetiţei nefiind încă predat familiei pentru pregătirea funeraliilor, după cum au precizat aproapiaţi ai celor doi soţi. Înainte de a se muta în Ita­lia, Maria a mers la grădiniţă în satul natal, în Verşeni. Aici, fetiţa a urmat grupa mij­locie şi cea mare alături de copii care acum au terminat clasa a IV-a. Maria era o copilă veselă, care venea zilnic la grădiniţă. Aşa şi-o aminteşte educatoarea care a îndrumat-o în cei doi ani, Monica Tudurache. „A fost singurul copil la părinţi, şi atunci şi mama şi tata şi-au dat silinţa să nu-i lipsească nimic fetei. Maria a mers cu toţi copiii în excursiile pe care le-am organizat, la Iaşi şi la Piatra Neamţ. Era un copil cuminte, care venea cu regularitate la grădiniţă. De fiecare dată era însoţită de mamă, iar când inclusiv mama a plecat în Italia, fetiţa a mers alături de părinţii săi“,a spus educatoarea.

Într-o postare de pe contul de facebook al şcolii din Verşeni, Maria Tudurache a subliniat că, după ce fetiţa a plecat la părinţii săi în Italia, colegii de grupă au început să întrebe unde e Maria şi dacă o vor mai revedea. „Ne-a fost dor de ea atunci când părinţii s-au hotărât să o ia cu ei în Italia, dar sperăm că într-o zi se va revedea cu colegii de la grădiniţă, care atunci întrebau unde e Maria. Acum, nu ştiu dacă au aflat toţi, dar Maria este printre îngeri“.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bătaie cu scândura de la gard, pe strada Unirii din Pașcani (VIDEO)

Ema Roman

Tinerii pășcăneni teribiliști preferă să distrugă Parcul Municipal înainte de a fi finalizat (VIDEO)

Teona Gherasim

Prins în timp ce încerca să fure parchetul din Palatul Cantacuzinilor

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site