NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Festivalul “Hai la Teatru” s-a încheiat cu succes pentru talentele locale

Talentele locale din Pașcani au particiat la Festivalul național ”Hai la teatru!” în perioada 20-22 martie, organizat de teatru Luceafărul din Iași și s-au întors acasă cu premii.  Miercuri, 23 martie a avut loc Festivitatea de premiere. 

 

Pe lângă cei de la Clubul Copiilor, trupe de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, dar și de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” ne-au făcut mândri prin participarea lor la acest festival și întoarcerea acasă cu premii.

Concursul a fost împărțit pe trei secțiuni, respectiv categoria I-IV dedicat claselor primare, categoria V-VIII, dedicat elevilor din gimnaziu și categoria IX-XII, dedicat învățământului liceal. 

Cei mai mici, trupa MINI de la Clubul Copiilor au venit acasă cu Premiul special pentru cea mai armonioasă trupă obținut pentru spectacolul Împăcarea.

Fenomenalii Juniori de la Liceul Teoretic Miron Costin din Pașcani au obținut premiul pentru omogenitatea trupei, iar Fenomenalii s-au întors acasă cu premiul special pentru dramaturgie contemporană. Mihnea Botezatu de la trupa Les Phenos tot de la Liceul Teoretic Miron Costin a obținut premiul special pentru interpretare masculină.

Trupa Millo Junior de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu a obținut premiul special pentru   conceptul dramaturg, iar trupa Millo de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu a obținut premiul special pentru colaj teatral.

Performanțele recunoscute prin premii se datorează profesorilor coordonatori, mentorilor acestor trupe de teatru. Profesorii îndrumători a trupelor menționate sunt Ana-Maria Roșca, trupa MINI; Anca Aparaschivei, Mărioara Preutu și Cristina Liuță, Millo și Millo Junior; Elena Dăscălița, Les Phenos, Fenomenalii și Fenomenalii Juniori și Ionela Luca, Suflet și mască.

Peste 1000 de elevi concurenți și coordonatori, la care se adaugă susținătorii lor și public au fost prezenți în cele 3 zile de festival pe cele două scene ale Teatrului „Luceafărul”. 

70 de trupe selectate pentru cele trei secțiuni au susținut un maraton teatral în română, franceză, germană, spaniolă, engleză, care în cifre înseamnă 2200 de minute de spectacol!

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Iohannis: Noul an şcolar începe pe 14 septembrie; majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală

Redacția

Au început înscrierile la Clubul Copiilor. Jumătate din locurile disponibile au fost ocupate

Răzvan Grecu

Elevii din şcolile profesionale vor primi burse din fonduri europene

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site