NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Facebook, condamnată în Austria pentru nerespectarea normelor privind colectarea datelor / Justiția austriacă va sesiza Curtea de Justiție a UE: „E un pas enorm”

Justiția austriacă a condamnat compania americană Facebook pentru faptul că a informat doar parțial un utilizator în legătură cu datele colectate fără știința acestuia, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Curtea Supremă a Austriei a considerat că utilizatorul în cauză, un cunoscut activist pentru protecția datelor, Max Schrems, nu a primit din partea Facebook „toate datele brute şi informaţiile cruciale, precum baza juridică care ar permite prelucrarea datelor sale”.

Astfel, Facebook a fost condamnată de către justiția austriacă și trebuie să plătească activistului suma de 500 de euro.

De asemenea, Curtea Supremă a Austriei a fost de acord să sesizeze pentru prima dată Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) referitor la respectarea de către Facebook a cadrului juridic european privind utilizarea datelor clienților.

  

Max Schrems a declarat în urma procesului că decizia curții austriece „este (un pas) enorm”. Activistul se luptă de mai mult de zece ani cu practicile pe care companiile din Sillicon Valley le folosește, care, potrivit lui Schrems, ignoră „deliberat” legislația europeană privind datele person

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Maşinile BNR vor avea prioritate în trafic dacă transportă valori

Redacția

Nicolae Robu: Eu m-am paralelizat de PNL/ Mă doare să văd unde spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, că a ajuns filiala pentru care am dat atât din viaţa mea

Redacția

Accident rutier în Iaşi! A lovit un bărbat ce traversa o stradă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site