RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reparațiile scărilor mari ar urma să fie făcute anul viitor

Degradarea scărilor mari, reabilitate în urmă cu mai bine de 6 ani, este vizibilă, iar în mediul online sunt tot mai des postate fotografii cu mesaje critice față de stadiul în care acestea au ajuns. Procesul de deterioare al scărilor, balustradelor, băncilor și coșurilor de gunoi a început la nici doi ani de la finalizarea proiectului, iar autoritățile locale s-au făcut că nu le observă, deși presa a relatat despre această situație.

Acum, noua conducere a Primăriei va trebui să facă reparațiile din banii comunității, deorece lucrările au ieșit din garanția de bună execuție, iar temenul de 5 ani de monitorizare a acestui proiect, de către funcționarii de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, a expirat.

Acolo la scările mari nu sunt probleme de structură, sunt probleme de estetică. Într-adevăr cei care au făcut proiectul european au ales niște soluții tehnice, din punctul meu de vedere, complet greșite. Au dat niște tencuieli decorative pe zidurile de sprijin care s-au deteriorat, s-au stricat, au ieșit din orice fel de garanție. Vă dați seama că dacă nu anul ăsta, la anul suntem obligați într-un fel sau altul să cosmetizăm acea zonă de la scări pentru că nu ne face mândrie aspectul de acolo. Este inima orașului, iar dacă avem și noi musafiri ca vin în oraș văd acele scări. Nu suntem bucuroși, dar deocamdată ăștia sunt banii pe care îi avem”, a explicat primarul Marius Pintilie.

Reabilitarea scărilor mari și mici au făcut parte, alături de reabilitarea parcului și mai multe străzi, din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, proiect finanțat din bani europeni accesat în mandatul primarului Grigore Crăciunescu și implementat în mandatul primarului Dumitru Pantazi.

Advertisements
  

Related posts

Pășcănenii cu restanțe la plata apei urmează să fie debranșați. Eșalonări doar cu 20% avans!

Răzvan Grecu

“Rabla Local”, autoritățile oferă 3.000 de lei șoferilor care renunță la mașinile vechi. Buget mai mare pentru programele AFM

Redacția

Curtea de Conturi în control la Pașcani: Primăria trebuie să explice situația redevenței, iar RAGCL, PSA și Eco Salubritatea activitatea pe ultimii 3 ani!

Răzvan Grecu
Încarcă...