RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Expertiza „AgroComplex” dă bătăi de cap: Rățoi cere ca hotărârea prin care UAT Pașcani s-a constituit parte civilă să fie anulată! (DOC)

Deputatul Neculai Rățoi, unul dintre cei 32 de inculpați din dosarul „AgroComplex”, încearcă prin orice mijloace să tergiverseze procesul penal de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

  Acesta a cerut Prefecturii Iaș,i prin intermediul unui memoriu, ca hotărârea prin care Unitatea Administrativ Teritorială Pașcani s-a constituit parte civilă în acest proces, să fie anulată.

  

Fostul primar al municipiului, pe vremea când societatea AgroComplex Lunca Pașcani S.A. a fost scutită ilegal de datorii către bugetul local, invocă în memoriul adresat prefectului că hotărârea adoptată în luna decembrie se bate cap în cap cu cea prin care același Consiliul Local a aprobat o expertiză extrajudiciară care a constatat că societatea primarului Dumitru Pantazi nu datorează bani către bugetul local.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

„Hotărârea pe care o contest HCL 222/2015 prezintă în documentație următoarele înscrisuri: proiect întocmit și inițiat de grupul PNL, expunere de motive semnată de același grup, raport întocmit de serviciul juridic și Direcția economică. Hotărârea contestată în interiorul ei și-n documentație nu are nicio referire la HCL 25/2014 (prin care expertiza era asumată de Consiliul Local). De asemenea, nu are nicio referire cu privire la modul cum a fost stabilit pretinsul debit…” , scrie deputatul Neculai Rățoi în memoriul adresat Prefecturii Iași.

Demersul parlamentarului a fost direcționat de către Prefectura Iași spre soluționare Primăriei municipiului Pașcani care trebuie să verifice dacă cele susținute în memoriu sunt adevărate.

Această chestiune a fost adusă în atenția consilierilor locali care au primit documentele și cel mai probabil vor discuta aspectele semnalate în prima ședință a legislativului local.

Deputatul Neculai Rățoi este trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Adresa secretar inaintare  documente consilierilor  locali

Adresa Prefect documente atasate feb. 2016

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Ședință de Consiliu Local Târgu Frumos, 26 octombrie 2023 (VIDEO)

Redacția

Meteo: Prognoză specială pentru regiunea Moldovei

Redacția

Taxe locale la nivel mediu în 2016: Primarul vrea să identifice toți contribuabilii și să crească gradul de încasare al taxelor

Marius Parteni
Încarcă...