NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a respins oferta de prețuri pentru deszăpezire înaintată de CLP Ecoserv

Primăria nu a fost de acord cu prețurile pe care societatea CLP Ecoserv SRL le-a comunicat pentru serviciul de deszăpezire a căilor publice. NewsPascani.com a scris ieri în exclusivitate, despre faptul că societatea condusă de Leonard Ursu a propus să opereze acest serviciu, contra unor sume imense.

Conform informațiilor NewsPascani.com,  cei de la Ecoserv SRL au solicitat pentru 1.000 de metri pătrați de îndepărtat zăpada cu ajutorul unui utilaj cu plug suma de 48 de lei, iar pentru împrăștierea de material antiderapant cu un utilaj cu sărăriță prețul propus a fost de 151 de lei.

În mod absurd, în calculele celor de la CLP Ecoserv SRL, dacă cele două operațiuni se fac cu un singur utilaj, prețul este mult mai mare: 239 de lei, deși logic ar trebui să scadă sau măcar să fie la fel: 200 de lei.

Cu aceste tarife, o singură trecere pe strada Gării, care are 30.000 de metri pătrați, ar costa municipalitatea în jur de 7.000 de lei, conform informațiile oferite de specialiștii din Primărie.

  

Aceste informații au fost confirmate astăzi, de primarul Marius Pintilie, care a anunțat că nu a fost de acord cu aceste tarife și că a propus ca plata să se facă la oră, nu la metru pătrat.

„Am avut o discuție cu cei de la Ecoserv. I-am rugat să-mi trimită niște tarife și mi-au trimis niște prețuri la metru pătrat, care dacă ar fi puse în aplicare, am ajunge la niște sume colosale, pe care nu ni le permitem. Domnul administrator public a avut discuții cu conducerea de la Ecoserv și am ajuns la concluzia că vom merge pe varianta cu plata la oră. Imaginați-vă că doar pe strada Gării să se ducă cu mașina pe o parte și pe cealaltă, costa 7.000 de lei. Eu nu pot ca din banii noștri să dau 7.000 de lei pentru deszăpezirea doar a unei străzi. Dacă te învârți cu mașina într-o seară pe strada Gării și pe alte străzi de mai multe ori, noi vom trebui să dăm 30.000 de lei sau 40.000 de lei. Și atunci am ajuns la concluzia de a găsi o variantă a unui tarif pe oră pentru un utilaj, dar acel tarif să conțină și niște lucruri cerute de cei de la Ecoserv: cotă de dezvoltare și cei mai au ei nevoie pentru a-și putea organiza activitatea, pentru că nu este în interesul meu să plătesc mai puțin de la Primărie, dar să falimentez societatea care prestează. Trebuie să găsim de comun acord, urmărind interesul public, tarifele care să mulțumească și pe o parte și pe cealaltă”, a explicat primarul marius Pintilie.

Cel mai probabil, până la finalul acestei luni, serviciul de deszăpezire va fi delegat către CLP Ecoserv SRL, iar consilierii locali vor fi cei care vor avea ultimul cuvânt cu privire la tarifele după care va fi prestat acest serviciu.

Advertisements

Related posts

Ședință CJ Iași la Târgu Frumos: Aleșii județeni au lăudat executivul din localitate!

Marius Parteni

Pașcaniul are 37 de asociații de proprietari

Marius Parteni

Scaunul de director al lui Ursu se clatină. Viceprimarul Rățoi nemulțumit de deszăpezirea făcută ieri, de Ecoserv

Răzvan Grecu
Încarcă...