RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Exclusiv: Primarul Dumitru Pantazi vrea să repornească RAGCL-ul! Ce blocuri și ce instituții ar urma să fie operate de regie!

 

La început de sezon rece, după ce a eșuat să asigure o sursă de încălzire pentru Grădinița nr.2 cu program prelungit, Creșa nr.1 și Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”, primarul Dumitru Pantazi caută soluții pentru a rezolva această situație. Una dintre acestea a fost aprobată de aleșii locali săptămâna trecută și prevede ca două centrale termice: CT 6 și CT 8 să fie transmise spre administrarea următoarelor instituții de învățământ: Grădinița nr.2 cu program prelungit și Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”.

  

 

Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, în sensul că unitățile de învățământ ar fi trebuit să angajeze personal calificat pentru a opera acele centrale termice, iar organigrama aprobată de Inspectoratul Școlar Județean nu prevede aceste posturi.De altfel, aceste aspecte au fost semnalate de NewsPascani.com înainte ca hotărârarea să fie aprobată de consilierii locali.

Ca soluție la această nouă problemă, primarul Dumitru Pantazi dorește ca municipalitatea să încheie două contracte cu RAGCL: unul de operare și unul de mentenață.

Mai mult, reprezentanții municipalității vor să rezolve cu RAGCL Pașcani problema locatarilor căminelor de nefamiliști din zona Vatră. Acolo regia a alimentat cu agent termic cele două blocuri P4 și C5 prin intermediul centralei termice CT 12. Cum acele imobile nu sunt racordate la rețeau de gaz metan, nu se pot monta centrale termice de apartament, iar locatarii acelor camere de cămin ar urma să rămână în frig pe perioada iernii.

Astfel că, se poartă discuții ca RAGCL Pașcani să reia distribuția furnizării agentului termic pentru cele două imobile. Pentru a face acest lucru municipalitatea trebuie să aprobe un preț de producție ridicat și unul de distribuție către clienți scăzut. Astfel încât de la bugetul local să se poată da o subvenție din care să se poată achita avansul pentru contractul cu furnizorul de gaz metan.

Deocamdată totul este însă la nivelul discuțiilor, niciuna din părți neconfirmând aceste informații.

Related posts

Aviz favorabil pentru proiectele cu apa, din partea Comisiei Juridice. Ședința a durat două ore!

Ema Roman

O firmă din Pașcani obligată să-și desfășoare activitatea în ploaie din cauza unui afacerist local

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzi din Pașcani

Redacția
Încarcă...