RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

EXCLUSIV: Ce conţin plângerile de la ANI care îi vizează pe şefii de la DSV, cu neveste de sute de mii de euro

Documentele, obţinute de „Ziarul de Iaşi“, conţin acuzaţii foarte grave la adresa directorilor Vasile Gaboran (foto dreapta) şi Petru Opriş (foto stânga). Cei doi ar fi semnat documentele de decont, din partea instituţiei, pentru firmele deţinute de nevestele ce derulau contracte cu Direcţia Sanitară Veterinară.

 

„Ziarul de Iaşi“ continuă dezvăluirile în cazul celor doi directori de la Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimen­telor (DSVSA) care au obţinut, indirect, su­te de mii de euro din contractele derulate de neveste cu propria instituţie. Va­sile Gaboran, directorul executiv adjunct şi Petru Opriş, directorul de la Sănătatea Animalelor, sunt vizaţi, în prezent, de o investigaţie derulată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce au fost reclamaţi din două surse diferite.

  

Una dintre plângeri a fost înaintată chiar de Autori­tatea Naţională Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), ca urmare a unei cereri de informaţii remise de „Ziarul de Iaşi“. Cea de-a doua sesizare ce îi vizează pe cei doi conţine o serie de acuzaţii extrem de grave la adresa directorilor, ridicând suspiciuni grave de conflict de interese în formă penală. În ceea ce îl priveşte pe Gaboran, a cărui nevastă a câştigat, în ultimii cinci ani, în jur de 150.000 de euro din afacerile cu DSVSA, acesta este acuzat de conflict de interese. „Vasile Ioan Gaboran, actual director adjunct al DSVSA Iaşi, se afla într-o stare gravă de incompatibilitate şi conflict de interese vis-a-vis de funcţia deţinută întrucât soţia acestuia, respectiv Gaboran Lenuţa, deţine S.C. Maramold Company S.R.L. care are contract încheiat cu DSVSA Iaşi pentru Circumscripţia Sa­nitar-Veterinară Todireşti. De asemenea, am suspiciunea că deconturile către S.C. Maramold Company S.R.L., al cărei administrator este Gaboran Lenuţa (so­ţie), au fost aprobate şi semnate din partea DSVSA Iaşi de către Gaboran Ioan Vasile (soţ şi director)“, se arată în plângerea respectivă.

Acuzaţii similare sunt imputate şi lui Petru Opriş, a cărui soţie a câştigat şi ea, în ultimii şase ani, peste 100.000 de euro din contractele cu DSVSA. „Opriş Petru, în calitate de Consilier Superior, Şef Sănătate Animală în cadrul DSVSA Iaşi, a urmărit, prin semnarea deconturilor şi a autorizaţiilor către Cabinet Medical Veterinar „Opriş Tatiana“, să procure un avantaj material, soţiei sale, şi indirect pentru el. Pentru a ascunde această stare de incompatibilitate, acesta nu a menţionat absolut nimic în acest sens în Declaratia de interese“, se arată în plângerea ce îl vizează pe Opriş. Imediat după ce a fost reclamat, Opriş a divorţat de nevasta sa. 

În ediţia de ieri, „Ziarul de Iaşi“ (VEZI AICI) a dezvăluit şi că Vasile Gaboran a semnat şi două documente prin care a autorizat, în numele DSVSA, două farmacii deţinute de firma soţiei sale. De asemenea, ca urmare a publicării investigaţiei de ieri, pe adresa electronică a redacţiei, dar şi pe forumul ziarului au venit nenumărate reacţii potri­vit cărora şi alte persoane din cadrul DSVSA Iaşi ar avea rude care desfăşoară contracte cu instituţia.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Atenție pășcăneni! RAGCL amenințată iar cu sistarea gazului în prag de Crăciun și Anul Nou

Marius Parteni

Legislativul local are un nou consilier: Paul Costan a depus jurământul

Răzvan Grecu

Ambasadorul SUA: „Îi încurajez pe români să nu voteze candidați acuzați de corupție”

Răzvan Grecu
Încarcă...