NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Iată de ce şeful CJ nu vrea să le premieze pe cele trei canotoare născute la Iaşi şi medaliate la Rio

Maricel Popa arată că este un susţinător al sportului, dar cele trei sportive nu sunt legitimate la cluburi ieşene. Consiliul Judeţean refuză să le premieze pe cele trei canotoare ieşene care au obţinut medalii la Olimpiada de la Rio de Janeiro.  

Consilierul judeţean PNL Liviu Brătescu a solicitat din nou explicaţii cu privire la propunerea sa de premiere a celor trei sportive cu câte 10.000 de lei. „Şedinţa trecută, a fost aprobat un parteneriat între CJ şi comuna Lespezi pentru a putea acorda premii pompierilor voluntari de acolo. Am depus acum zece zile un proiect de încheiere a unui parteneriat între noi şi comuna Mogoşeşti-Siret, pentru a o putea premia pe Mădălina Bereş, după acelaşi model, că tot se spunea că nu există o cale legală. Constat că nici varianta asta nu se regăseşte pe ordinea de zi. Văd că doriţi să nu dăm niciun semn de sprijinire a sportivilor ieşeni“, i s-a adre­sat Brătescu preşedintelui CJ, Maricel Po­pa.

Propunerea lui Brătescu de premiere a Mihaelei Petrilă, Roxanei Cogianu şi Mădălinei Bereş a fost făcută în urmă cu o lună. În discuţiile precedente pe marginea acestui subiect, preşedintele CJ a invocat lipsa unei baze legale pentru acordarea premiilor, faptul că sumele necesare nu au fost prevăzute în bugetul instituţiei, aprobat la începutul acestui an, dar şi faptul că cele trei sportive nu sunt legitimate la cluburi ieşene, deci nu ar reprezenta Iaşul. „Eu chiar susţin sportul din banii mei şi văd poziţia dumneavoastră ca pe un afront. Un sportiv finanţat de mine a fost singurul care a adus vreodată o medalie olim­pică de aur la Iaşi (Alin Moldoveanu, legitimat la Tehnoton Iaşi, n.r.) În noiembrie este Grand Prix-ul la tir, pentru organizarea căruia m-am implicat şi mă implic cu banii mei, nu cu cei publici“, a replicat Popa. Cele trei sportive a căror premiere a fost refuzată de CJ au fost decorate în urmă cu două zile de preşedintele Klaus Iohan­nis. Roxana Gabriela Cogianu a fost decorată cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a II-a, iar Mădălina Bereş şi Mihaela Petrilă au primit Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Fotbal Liga 3: CSM Pașcani – CSM Roman 4-3

Marius Parteni

Administrația locală din Târgu Frumos susține participarea a doi tineri karatiști la Campionatul Tradițional din Italia

Ema Roman

Micile atlete din Pașcani au urcat de 7 ori pe podiumul de premiere. Sunt campioane naționale și vicecampioane

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site