RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proteste la Primărie împotriva deciziei de sistare a apei:”Situația este gravă! Oamenii sunt dispuși să iasă în stradă” (VIDEO)

Grupul de inițiativă locală alături de alți pășcănenii au venit în număr mare la Primăriei Pașcani pentru a protesta împotriva acțiunii de sistare a apei.   

 

În continuare, locuitorii orașului nu înțeleg ce a motivat municipalitatea să delege serviciul de apă către Apavital, deși era evidentă majorarea prețului apei. Maniera abuzivă a angajaților de la Apavital prin care au furat apometrele de la 7 blocuri încă de luni seara a fost subiectul de discuție îmediat după ce primarul a argumentat lipsa înțelegerii între aleșii locali și operatorul județean:“Cu toate eforturile de a înceta situația cu apa, nu am reușit din păcate nimic. În ultimă instanță ei au trecut la debranșare, iar noi am fost nevoiți să luăm măsurile care se impun“, a declarat primarul Dumitru Pantazi.

  

Oamenii solicită ședință de urgență pentru reîntoarcerea la Prest Serv Apa și încetarea raporturilor de colaborare cu  ApaVital. O serie de pășcăneni debranșați de la alimentarea cu apă de către operatorii județeni cer cu disperare apă la robinete:”Când avem apă la robinete? Trebuie să fim înțeleși, a adăugat un cetățean.

Pășcăneanul Vasile Vântul a concis spre finalul intervențiilor:”Situația este gravă! Oamenii sunt dispuși să iasă în stradă“.

Consilierul local Marius Pintilie a cerut primarului să convoce de urgență Consiliul Local pentru reglementarea situației și rezolvarea problemei pășcănenilor.

În final, Comandantul Poliției Locale a luat cuvântul specificând faptul că în acest moment au fost depuse 8 plângeri împotriva celor de la Apavital:Este o problemă foarte gravă în acest moment. După cum cunoașteți, ieri Poliția Locală a fost înștiințată că debranșarea și folosirea bunurilor aflate în domeniul public și privat al municipiului Pașcani în scopul debranșării de către SC Apavital este ilegal. Patrulele Poliției Locale au încercat să deblocheze branșările la blocurile de pe raza municipiului Pașcani. S-au depus 8 plângeri penale pentru furt la apometrele de la blocurile B10, B23. Vă informez că azi dimineață la Poliția Municiului Pașcani am depus plângere de tentativă de furt la blocul B29 și de furt calificat la celelalte blocuri. Sper ca în regim de urgență să fie rezolvată această problemă“, a susținut Vasile Avasiloaei.

{youtube}cD18cEl7T1o{/youtube}

 

Related posts

Regulamentul pentru ocuparea domeniului public a fost modificat, fără știrea secretarului Irina Jitaru!

Răzvan Grecu

ȘEDINȚĂ DE CONSILIU ÎNLOCUITĂ STRATEGIC CU O DEZBATERE PUBLICĂ PE TEMA APAVITAL (VIDEO)

Redacția

Primarul și-a pierdut cumpătul: l-a trimis pe Pintilie să-și educe copilul, după ce acesta l-a atenționat să coboare tonul!

Răzvan Grecu
Încarcă...