NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Evoluţia noului virus îi îngrijorează pe specialişti.Două decese de gripă porcină în două zile

Un nou deces în rândul persoanelor diagnosticate cu gripă nouă a avut loc ieri. Este vorba de o tânără de 34 de ani din Iaşi diagnosticată săptămâna trecută cu această boală, devenind astfel al patrulea deces înregistrat de la începutul anului. Medicii spun că tânăra a suferit complicaţii respiratorii şi cardiace.

Specialiştii de la Spitalul de Boli Infecţioase sunt îngrijoraţi de evoluţia gripei de tip H1N1, susţinând că tabloul epidemiologic este asemănător cu cel din sezonul 2009-2010. „Ultimele două decese înregistrate de la începutul acestei săptămâni ne-au îngrijorat. Dacă în sezonul 2009-2010 decesele au fost înregistrate în rândul persoanelor în vârstă, care sufereau şi de alte boli cronice, sau în rândul gravidelor cu un sistem de imunitate slăbit, în prezent, decesele s-au înregistrat în rândul persoanelor tinere, aparent sănătoase. Toate persoanele care au decedat nu s-au vaccinat antigripal, iar acest lucru ar trebuie să tragă un semnal de alarmă, întrucât simpla vaccinare ne poate salva viaţa. În prezent, la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă mai sunt încă două persoane diagnosticate cu gripă în stare gravă”, ne-a spus prof. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.
Mai sunt 1.600 de doze de vaccin disponibile
În sezonul 2009-2010, la Iaşi s-au administrat 78.996 doze de vaccin împotriva virusului de tip H1N1, iar în sezonul 2012-2013 s-au administrat doar 41.790 de doze de vaccin. În stocul Direcţiei de Sănătate Publică au mai rămas 1.600 de doze de vaccin, medicii îndeamnă în continuare ieşenii la vaccinare. „Recomandăm vaccinarea în special în cazul persoanelor active şi persoanelor în vârstă, cu afecţiuni cronice”, ne-a spus dr. Elena Duca, şeful Departamentului de Epidemiologie din cadrul DSP.

sursa evenimentul de iasi

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Peste 2.500 de locuri în căminele universităţilor, la vară

Redacția

Medic endocrinolog la Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani

Oana Cordoneanu

Pășcăneni revoltați, într-un oraș plin de capcane

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site