NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

1 IUNIE: Asociaţia „ŞANSA 2010” invită copiii la joacă

CP: Asociaţia „ŞANSA 2010” , în parteneriat cu  A.T. O. R. Paşcani, printr-un proiect inițiat, finanțat și  sprijinit de  Primăria Municipiului , organizează pe data de 1 iunie, Campania  „HAI SĂ NE JUCĂM!”, între orele 14.00-16.00,  în Piaţa Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”.

Deoarece anul trecut a fost oganizat tot cu sprijinul Primăriei un proiect similar, ”Lumea copilăriei”, această campanie dedicată copiilor se află deja la a doua ediție.

Ce se întâmplă diferit anul acesta? Vom încerca să animăm Piața Casei de Cultură cu jocuri, să o colorăm cu fețe zâmbitoare, baloane și cretă colorată, să-i îndulcim pe cei mici, să aducem în această zi minunată copiii în prim plan, pentru că este o zi în exclusivitate dedicată lor.

  

 De aceea poiectul nostru cupinde mai multe secțiuni:

  1. 1.     ”Jocul nu are vârstă”- sesiune de jocuri  interactive
  2. 2.     Concurs de desene pe asfalt
  3. 3.     Sesiune de face- painting
  4. 4.     Expoziţie cu vânzare şi atelier demonstrativ hand-made

Pe lângă activităţile menționate, ce sperăm să aducă multă bucurie copiilor, aceștia vor primi din partea  voluntarilor baloane şi dulciuri.

Astfel de activități  urmăresc dezvoltarea copiilor şi tinerilor prin intermediul artei, dezvoltă imaginația, interacțiunea umană,  de aceea cu ocazia zilei de 1 iunie am ales să oganizăm o Campanie creativă de jocuri şi preocupări artistice.

Este ştiut faptul că imaginaţia  şi creativitatea se dezvoltă până la vârsta de 18 ani, aceste laturi fiind determinante în formarea personalităţii unice a fiecărui om în parte.  Arta şi jocul ajută copii şi tinerii să se dezvolte armonios,  îi ajută în definirea propriei personalităţi  şi sunt preocupări constructive  pentru petrecerea timpului liber, în detrimentul mijloacelor moderne fixe, care nu fac decât să le ofere o experienţă virtuală de viaţă, nu şi una reală, din care au ceva de învăţat.

Și pentru că de obicei, copiii au nevoie de spijinul și supavegherea părinților, invităm și pe cei mari să se alăture cu drag acțiunilor noastre, deoarece atunci când uităm să ne jucăm, uităm de cele mai multe ori să zâmbim.

Spiridon Mihaela Iulia,
preşedinte al Asociaţiei “ŞANSA 2010”

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Oferta de locuri de muncă în perioada 05.10.2016 – 12.10.2016

Ema Roman

Două pășcănence au fost depistate cu cancer de col uterin în cadrul programului de screening. Din cauza lipsei fondurilor, cât și a dezinteresului pacientelor, programul s-ar putea sista

Oana Cordoneanu

Unele pensii vor fi virate cu întârziere în luna ianuarie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site