NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Controale pe fond funciar la primăriile din judeţ

Cel puţin 37 de primării vor fi luate la puricat de către inspectorii Corpului de Control al prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Romeo Olteanu, a declarat ieri că verificările au ca obiect situaţia privind soluţionarea dosarelor de fond funciar. Controlul vine la puţin timp după ce Prefectura a trimis o adresă la toate cele 98 de primării prin care a solicitat situaţia retrocedărilor.

Pentru cele 37 de comune, de săptămâna viitoare trimitem Corpul de Control, să vedem care sunt problemele la fiecare autoritate în parte. Pe lege nu am cum să-i sancţionez că nu au răspuns la adresa noastră, dar dacă le găsesc documentaţii întârziate le putem amenda”, a precizat prefectul.

 Recent, Guvernul a dat termen judeţelor să finalizeze punerile în posesie, conform legii 247/2005, până cel târziu în vara acestui an. Iaşul se află printre ultimele judeţe unde mai există probleme. Estimările Prefecturii arată că mai sunt de soluţionat aproximativ 800 de dosare, în cazul a jumătate dintre acestea fiind deschise acţiuni în instanţă de către moştenitori.

sursa evenimentul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

EuroTier, marea expoziție mondială dedicată zootehniei, destinația primarului Pantazi din acest mini-concediu

Marius Parteni

Consilierul Pintilie propuneri pentru îmbunătățirea activităților sportive din Parcul Peștișorul!

Marius Parteni

Parcurile din municipiu arată urât! Primarul Pantazi promite în schimb cinci terenuri multifuncționale

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site