RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Evaluarea naţională pentru elevii de clasa a IV-a începe astăzi

Astăzi începe Evaluarea naţională pentru elevii de clasa a IV-a. Prima probă este cea la Limba română. Mâine va avea loc testul la Matematică, iar, joi, elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba maternă.

Probele pe care elevii claselor a IV-a le vor susţine au o structură şi caracteristici de evaluare similară celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie şi au un nivel mediu de dificultate.

Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează şi nu se comunică public şi, de asemenea, nu sunt trecute în catalogul clasei.

În luna aceasta, seria evaluărilor naţionale va fi încheiată de elevii claselor a VI-a care vor susţine testele pe datele de 28 şi 29 mai.

  

Elevii claselor a VIII-a vor susţine Evaluarea Naţională începând cu data de 25 iunie, iar probele scrise ale examenului de bacalaureat se vor desfăşura începând din data de 1 iulie.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile se vor încheia pe 14 iunie, iar pentru cei din ultimul an de liceu, pe 7 iunie.

radio romania

Related posts

Un nou program în şcoli: Ministerul Educaţiei acordă “suport alimentar pentru preşcolari şi elevi”

Redacția

Colegiul “Mihail Sadoveanu” – Înscrieri pentru un Proiect Erasmus+ la Palermo (Italia)

Carmen Bălăceanu

Rezultate remarcabile obținute de elevii Liceului Tehnologic ”Mihai Busuioc”

Redacția
Încarcă...