RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Terapie cu nisip kinetic pentru elevii de la Școala Specială din Pașcani

Copiii bolnavi de autism, sindrom Down sau tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie, cunoscută şi sub numele de ADHD de la Școala Specială din Pașcani, fac progrese cu ajutorul unei terapii ultramoderne: nisipul kinetic.

Acesta acţionează la nivel senzorial şi îi determină pe copii să îşi exprime sentimentele prin intermediul formelor pe care le realizează. Nisipul kinetic este foarte diferit de nisipul obişnuit: are o textură fărâmicioasă, nu se lipseşte de mâini dar în acelaşi timp este foarte uşor de modelat.

 „Se lucrează cu elevii de peste o lună de zile, cu nisip kinetic.  Această tehnică este unică în județul nostru, a fost adusă de Asociația „Salut prieteni” și o mai întâlnim în Constanța, Brașov și Cluj. Determină stimularea tactilă a copiilor, relaxare, se pot concentra și pot fi atenți la ce urmează a învăța. Dacă stau cuminți jumătate de oră să se joace cu nisipul în mână fără să intervină profesorii între ei, este un lucru extraordinar”, ne-a declarat Vasilca Erbiceanu, președinte delegat al Asociației “Salut prieteni”.

  

Reuniune de apreciere a muncii depuse de cei care activează în Asociația “Salut prieteni”, a continuat și astăzi. Asociația se ocupă de peste 40 de copii cu dizabilități atât din Pașcani cât și din comunele aferente . 20 dintre ei sunt elevi ai Școlii Speciale din municipiu. La eveniment au fost prezenți reprezentanți de la ISJ Iași, Direcția pentru Protecția Copilului,Primăria Pașcani și de la Terapii Complementare.

„Asociația „Salut prieteni” este foarte eficientă pentru părinții care au copii cu nevoi speciale. Anul acesta au împlinit 8 ani de activitate, doamna Erbiceanu s-a implicat foarte mult să-i unească pe părinți să lucreze împreună cu copii lor, să vadă eficiența în lucrul cu elevii cu nevoi speciale. Eu îi mulțumesc pentru implicarea părinților la nivelul Școlii Speciale”, ne-a precizat Gabriela Nedelcu, director Școala Specială.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Lucrările pentru reabilitarea energetică a clădirii în care funcționează Creșa nr.1 și Grădinița nr. 2 au fost scoase la licitație! Află unde vor fi repartizați micuții!

Redacția

Marius Nistor, despre greva din educație: „Sunt mesaje că taman acum când se schimbă guvernul. Păi, au avut numeroase semnale”

Redacția

Se caută tineri delegaţi la ONU

Redacția
Încarcă...