RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Evaluare Națională: Proba la matematică, fără incidente la Pașcani

Ultima zi de testare din cadrul Evaluării Naționale s-a încheiat fără a se raporta incidente deosebite la Pașcani. Copiii au avut de rezolvat astăzi proba la matematică, iar subiectele nu au mai fost contestate așa cum s-a întâmplat la proba de limba și literatura română. Subiectele și baremul de corectare sunt afișate pe site-ul Ministerului aici .

A fost extrasă varianta nr. 2 de subiect, cu cerințe de aritmetică, algebră, geometrie și trigonometrie. Baremul prevede acordarea unor punctaje intermediare: toate etapele parcurse în rezolvarea unui subiect sunt notate separat, calculate și apreciate corespunzător, chiar dacă rezultatul final nu este cel corect. „În ansamblu, varianta 2 are un nivel mediu de dificultate, fără a propune subiecte ambigue sau excesiv de dificile”, precizează comunicatul de presă al Inspectoratului Școlar Județean, trimis redacției de prof. Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

La Liceul Teoretic „Miron Costin” au fost înscriși 60 de elevi și nu a lipsit nimeni. După încheierea probei, copiii erau adunați în grupuri care discutau subiectele împreună cu profesorii lor și se încurajau unii pe alții. Majoritatea erau mulțumiți de nivelul de dificultate al problemelor și exercițiilor și de felul în care le rezolvaseră.

  

A fost foarte greu. Da, am învățat, dar la partea de geometrie n-am știut. Am avut emoții.” (Valentina Cristina Holban)

A fost ușor. Am întâlnit subiecte similare în timpul anilor. Primul subiect a fost foarte ușor, la al doilea am avut o problemă puțin mai grea. Al treilea, în mare, ușor. Doar două puncte au fost mai dificile. Cred că voi lua aproape 9. Sunt mulțumită” (Maria-Alexandra Olariu)

Puțin greu, dar a fost bine, am făcut tot. Cel mai greu, subiectul 2, exercițiul al cincilea. Aștept un 8-8,50” (Daniel Atudorei)

Din punctul de vedere al profesorilor, subiectele nu au avut o dificultate prea ridicată și, mai important, au respectat prevederile programei. „Din punct de vedere al dificultății, subiectele au fost accesibile, chiar ceea ce s-a făcut pe tot parcursul anului școlar. Fără dificultăți de interpretare, cum a fost la limba română. Pragmatic vorbind, la obiect. Copiii erau degajați, înseamnă că lucrurile vor decurge într-o ordine firească. De aici în continuare tezele vor pleca la Iași, unde vor fi corectate, iar pe finalul săptămânii, până sâmbătă, vor fi afișate rezultatele. Sperăm că notele vor fi pe măsura muncii lor, și, bineînțeles, și a muncii noastre”, a spus prof. Paul Pintilie de la Liceul „Miron Costin”

Cu proba aceasta ia sfârșit sesiunea iunie a Evaluării Naționale. Rezultatele trebuie afișate până vineri, 29 iunie, ora 14.00, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, între 14.00 și 18.00. Soluționarea contestațiilor se va face pe 30 iunie și 1 iulie, pe 2 iulie urmând afișarea rezultatelor finale.

 

Citește și:

{loadposition articlescategoryload}

Related posts

Liceele ar putea reintroduce examenul de admitere

Redacția

ANCHETA LA MINISTERUL EDUCATIEI: UNDE A DISPARUT CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA?

Redacția

Școala Specială din Pașcani caută voluntari

Oana Cordoneanu
Încarcă...