NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Factura la gunoi ar putea crește de luna viitoare. Depozitul de la Tg. Frumos se închide

Prețul gunoiului menajer ar putea crește după ce va fi închis depozitul de gunoi de la Târgu Frumos, folosit până acum de Pașcani. Creșterea ar fi echivalentă cu un procent de 40%, care ar urma să acopere cheltuielile de transport la un alt depozit. Eugen Chiriac, șeful de la Eco Salubritatea, susține că va propune acest lucru membrilor Consiliului de Administrație.

Dacă proiectul Consiliului Județean Iași prin Agenția de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS) ar fi fost implementat atunci poate nu s-ar fi vorbit de o creștere a prețului. „Groapa de gunoi de la Târgu Frumos nu mai este operațională. Trebuie să găsim alte soluții. Am solicitat oferte de la alte depozite ecologice din Botoșani, Iași sau Piatra Neamț. Ofertă am primit doar de la Iași. Va trebui ca de la mijlocul lunii viitoare să ducem gunoiul la Țuțora. Vom discuta în prima ședință a Consiliului de Administrație acest lucru. Să vedem ce măsuri se vor lua”, ne-a declarat Eugen Chiriac, șeful societății de salubritate.

Societatea locală are nevoie mare de dotări, cel puțin pentru a achiziționa utilaje. De asemenea Eco Salubritatea are nevoie de investiții pentru a deveni un operator puternic, care să se regăsească printre cei agreați de ADIS. Conducerea va propune membrilor Consiliului de Administrație să aprobe accesarea unui leasing de 60.000 Euro pentru dotare, dar așteaptă și sprijinul Consiliului Local.

  
Advertisements

Related posts

Șefii Primăriei speră să mai pună mâna pe 4,7 de milioane lei de la Guvern

Marius Parteni

Semafoarele din intersecția de la Spitalul Municipal Pașcani au fost oprite

Marius Parteni

Haos în cadastrul comunelor din județ. Mii de titluri de proprietate trebuie rectificate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site