RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Comuna Ruginoasa – Sat Cultural al României

Comuna Ruginoasa a fost aleasă sat european pentru anul 2016. Suntem printre cele 23 de sate considerate culturale. 

 

Desemnarea Satelor Culturale ale României 2016 a avut loc în urmă cu jumătate de oră s-a decis numele celor 23, considerate frumoase prin tradiții. Evenimentul a avut loc la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, București.

  

Comunele candidate au prezentat programele culturale în fața unui juriu de specialitate, iar cele care au obținut un punctaj peste 80 de puncte din maxim 100 posibile au fost declarate SATE CULTURALE ALE ROMANIEI 2016.

Comuna Ruginoasa se întorce glorioasă cu acest titlu, în urma unui punctaj de 86 puncte.

“Noi facem parte din organizația ceșe mai frumoase sate, ca sat fondator, dar din păcate până în acest moment nu am participat la vreun alt eveniment de această anvergură. Suntem mândri că am participat astăzi cu pachetul de evenimente și manifestări care au avut loc pe parcursul anilor la Ruginoasa. Timpul a fost scurt, nu am putut demonstra chiar tot ce facem în comunitate, dar sperăm că pe viitor vom demonstra de ce suntem în stare”, ne-a declarat Cristina Axinia, director Centrul Cultural Ruginoasa.

  FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Vorbim  de un program AFSR inițiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc.

Comunele din România au putut candida la acest titlu cu condiția să organizeze pe parcursul acestui an a minimum 5 evenimente culturale – expoziții, festivaluri, concursuri, etc – în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei și turismului cultural.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pravila de acum 350 de ani care legaliza agresarea soţiei de către bărbat. Decretul tipărit la Iaşi, temelia violenţei conjugale

Redacția

156 de ani de istorie. Alexandru Ioan Cuza a fost sărbătorit astăzi la Ruginoasa (VIDEO)

Teona Gherasim

”Şoapta Luminii”, un nou volum de poezii lansat de învățătoarea Carmen Pasat

Oana Cordoneanu
Încarcă...