NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Elevii sunt invitați să participe la concursul “Poliţist pentru o zi!”

Elevii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani pot participa, încep ând cu data de 19 septembrie 2013 la concursul “Poliţist pentru o zi!”, lansat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi în colaborare cu Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iaşi în cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii (30 septembrie – 4 octombrie).

 

În perioada  30 septembrie-04 octombrie  2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, şi Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iaşi derulează o serie de activităţi informativ-preventive destinate elevilor din şcolile şi liceeele din municipiul Iaşi cu titlul “SIGURANŢA TA CONTEAZĂ”. Scopul acestui demers educativ comun îl reprezintă   creşterea gradului de informare şi dezvoltare a unui comportament antivictimal şi antiinfracţional în rândul populaţiei şcolare, în perspectiva integrării tinerilor cu o cultură civică responsabilă în societatea românească.

  

O primă secţiune dedicată elevilor de gimnaziu debutează cu lansarea concursului “Poliţist pentru o zi” care se desfăşoară pe două secţiuni: povestiri-eseu-poezie, de maxim 1.000 de cuvinte şi desene-pictură-colaje în alb-negru sau color. Pot fi abordate tematici diverse, toate legate de ceea ce înseamnă meseria de poliţist şi cu ce te poţi confrunta în această activitate.

Înscrierea lucrărilor se face până la data de 30 septembrie 2013.

Primii trei clasaţi la ambele secţiuni vor primi premii ce vor consta în cărţi de ficţiune şi materiale informative pe temele specifice concursului.  

Toate lucrările înscrise în concurs vor primi un Certificat de Participare.

  În ziua de 2 octombrie 2013 va avea loc Gala de Premiere la Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iaşi unde beneficiarii vor   afla mai multe informaţii despre diferite subiecte legate de prevenirea infracţionalităţii în rândul minorilor.

  Lucrările câştigătoare vor fi postate pe pagina proiectului la adresa: http://bjiasi.wordpress.com/siguranta-ta-conteaza/

Pentru mai multe detalii despre condiţiile de participare, regulament şi concurs, poate fi consultată   pagina  blog  http://bjiasi.wordpress.com/siguranta-ta-conteaza/

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Nepăstrarea distanţei regulamentare, cauza unui eveniment rutier la intrarea în Târgu Frumos (VIDEO)

Teona Gherasim

Șofer urmărit de o mașină de Poliție pe o stradă din Pașcani. Avea o alcoolemie de 1.00 mg/l și nu poseda permis de conducere

Redacția

A confundat europeana cu pista pentru avion

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site