RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Efectuarea concediului, obligatorie

Angajatorii vor fi obligati sa le acorde angajatilor zilele de concediu de odihna neefectuate ca urmare a faptului ca a intervenit un concediu medical, inclusiv in cazurile in care pe parcursul intregului an salariatul respectiv a fost in incapacitate temporara de munca.

In noua forma a Codului Muncii, adoptata de Parlament, “durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile”. In plus, la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.

Angajatorul va avea posibilitatea sa ii ofere angajatului bani in locul zilelor de concediu de odihna reprogramate, insa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

  

In schimb, absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca a salariatului. Execeptie fac, insa, concediile fara plata acordate pentru formare profesionala.

sursa telem.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Măsuri pentru încurajarea natalității, anunțate de Alina Gorghiu: Program flexibil pentru părinţii cu copii până la 8 ani, gratuitate la transport pentru gravide, protecţia locului de muncă pentru femeile care suferă avort spontan

Redacția

Un copil din Blăgești și-a fracturat antebrațul după ce a căzut de pe un gard

Răzvan Grecu

Biserica Ortodoxă Română a oferit 5.000 de tablete copiilor săraci

Redacția
Încarcă...