NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Editorial: ” Cei mai proști din curtea școlii”

România nu încetează să uimească nicio clipă prin zelul depus de administrația sa ca să nu se facă, să nu se împlinească și mai ales să se acopere de hârtii. Iar această nouă știre depășește în ridicol multe pe care România le-a făcut în ultimii ani.

Curtea Constituțională a respins miercuri o lege care dă dreptul copiilor să se joace pe terenurile de sport ale școlilor și în afara orelor de program. Adică, dacă voiai să nu stai la calculator, ci să faci o miuță cu băieții și fetele, legea asta îți crea un cadru. În baza ei, primarii din mai multe orașe alcătuiseră regulamente care înlesneau această practică.

Pentru că sună frumos, legea a fost votată de o largă majoritate în Parlament. Ea era propusă de USR, dar nimeni nu a avut o problemă. Cu excepția guvernului Cîțu, care a trimis un aviz negativ. Spunea guvernul că nu se poate păzi baza materială și nici nu se poate asigura supravegherea copiilor. Adică nu se poate și nici nu vrem. Trecută cu tot cu aviz negativ, legea a fost trimisă la CCR de guvernul Ciucă și, drept urmare, picată.

Nu știm motivele. Sunt convins că e vorba de procedură. Aș pune mână în foc că legea era scrisă prost sau nu respecta normele constituționale, dar nu asta este problema aici, ci atitudinea față de subiect. Zbaterea a două guverne de coaliție a fost să nu se facă.

Advertisements
  

Și, acum, imaginați-vă penibilul scenei!

Cei nouă judecători ai celui mai înalt for juridic al țării se adună în ședință. Domnul Dorneanu, uns cu toate alifiile și articolele constituționale, domnul Morar, întemeietorul anticorupției, doamna Pivniceru, fie-i uitată plimbarea cu mașina lui Adrian Năstase, domnul Giani, marele luptător al SIIJ sau poate chiar doamna Stanciu, cea care mergea cu metroul la Înalta, trebuie să soluționeze problema.

Toată lumea e în robe roșii, cu dosare înalte în față și cu asistenții agitați. „Despre ce e vorba aici? Păi, ce să fie? Stabilim dacă au voie copiii în curtea școlii.” Să se fi clintit vreun mușchi, să fi fost vreun râs, să fi văzut enormitatea momentului? Sau s-au prăbușit pereții de uimire? 

Advertisements

După ani de manevre cu erate, tăieri sau netăieri de pensii, depinde pe unde ești, după mama manevrelor și incertitudinilor, iată – în sfârșit – o faptă de viață! Istoria nu va reține cum s-a săvârșit ședința. Îi știm doar rezultatul. Nu e constituțional să te joci în curtea școlii. Cel puțin nu în forma propusă.

continuare pe europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Domnule Sorin Olariu,

Marius Parteni

Comentariu: USR a ales! Îl sprijină pe Dumitru Pantazi pentru un nou mandat de primar!

Răzvan Grecu

Le PATINEAZĂ MINTEA!!!

Marius Parteni
Încarcă...