NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Ce s-ar putea petrece pe scena politică locală în 2014?

Pentru partidele politice din Pașcani anul 2014 nu se anunță unul spectaculos. Nu se prevăd schimbări la nivelul conducerilor, în cazul unora, ci doar numirea unor președinți la câteva dintre acestea.

PSD domină scena politică locală și are șanse să o facă multă vreme de acum încolo, dacă membrii celorlalte formațiuni locale vor continua să acționeze în același mod. Adică deloc.

  

Dacă ar fi să vorbim despre activitatea celorlalte partide, despre unele dintre ele nici măcar nu putem vorbi. Puterea PSD este evidentă și în Consiliul Local, acolo unde dețin 11 mandate din cele 19. La nevoie numărul acestora crește, mai ales că se găsesc atât în PDL cât și PNL oameni care să pună umărul la votarea unui proiect.  Social-democrații sunt uniți în jurul primarului Dumitru Pantazi și nu au nimic de spus legat de activitatea administrativă, lăsând astfel să se înțeleagă că proiectele edilului local sunt și prioritățile echipei de consilieri a PSD.

Prima numire va avea loc la nivelul PDL. Ioan Ioniță urmează să-și recapete funcția de președinte al organizației, asta după ce a demisionat în urmă cu ceva timp. Cât de bună va fi mutarea vom putea afla în perioada următoare, dar cu siguranță desemnarea sau alegerea acestuia nu va aduce stabilitate la nivel de organizație. Ioan Ioniță este în relații apropiate cu cei din PSD, iar celălalt consilier PDL, Emil Crăciun, depinde de aceștia prin prisma poziției pe care o are în cadrul Prest Serv Apa.

La PP DD Ioan Danu, care ocupă interimar funcția de președinte, va fi înlocuit doar dacă conducerea organizației județene va considera că este util acest lucru. Singura întrebare care rămâne este cea națională. Cât va mai exista partidul?      

Cu siguranță la PNL nu se va întâmpla nimic, atâta timp cât la nivel județean rămâne aceeași echipă de conducere. Petrică Dascălu va rămâne în funcție, deși înainte și după alegerea sa a apărut a doua tabără în partid. Lupta internă din PNL seamănă cu cea din PSD, din perioada 2004-2008, pornită de grupul mustăcioșilor. O posibilă schimbare ar putea apărea doar dacă liderul județean Relu Fenechiu va rămâne cu condamnarea la închisoare. Cu siguranță acesta va demisiona din funcție, iar dacă cel care îl va înlocui se va considera nemulțumit de activitatea lui Petrică Dascălu, am putea asista la o schimbare.      

În ceea ce privește activitatea celorlalte formațiuni nu se poate vorbi de nimic. Aproape că te întrebi dacă mai au structuri organizatorice în Pașcani. Noua Republică a organizat anul trecut câteva conferințe de presă, PC nu are un președinte, dar nici sediu, de Forța Civică nu se știe nimic, iar UNPR nu există, în timp ce Mișcarea Populară recent înființatul partid și-a „suspendat”, putem spune, activitatea.

Cel mai probabil toate aceste organizații vor fi reactivate în preajma alegerilor europarlamentare și prezidențiale.   

Advertisements

Related posts

Drama micului producător din piețe – De ce nu mai avem clienți?!

Răzvan Grecu

Primarul închide tot!

Răzvan Grecu

Scuze părinți, scuze elevi! Meritați mai mult bine!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site