NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Ediția a XII-a a Târgului Meșterilor Populari a început la Pașcani

Astăzi este prima zi din cadrul ediției a XII-a, a Târgului Meșterilor Populari ce se desfășoară în perioada 16-18 iulie, la Pașcani. Meșteri iscusiți din întreaga țară, dar și din Republica Moldova își prezintă în centrul municipiului, pe strada Ștefan cel Mare, creațiile din olărit, prelucarea lemnului, podoabe țărănești, icoane și multe altele.

În cadrul festivității de deschidere directorul Casei de Cultură Pașcani, Daniela Calistru a ținut un discurs referitor la activitățile ce vor avea loc în aceste trei zile, iar apoi Ansamblul „Rapsozii Siretului” și doi artiști locali au susținut un moment artistic.

La deschidere au fost prezente și autoritățile locale, ce au adresat câteva cuvinte celor prezenți, iar apoi a urmat premierea meșterilor.

Evenimentul a fost organizat de Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, Primăria Municipiului Pașcani, Muzeul Municipal din Paşcani și Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova având partener Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

  
Advertisements

Related posts

Ziua internaţională a cuvântului „Mulţumesc”

Redacția

Un acordeon, linguri, hârtie, ceva păr și pelerine de ploaie: Așa s-a evadat din cea mai tare închisoare

Redacția

Teodor Mărieş, Asociaţia 21 Decembrie 1989, despre inculpările în Dosarul Revoluţiei: „Sunt criminali. Au murit 900 de oameni şi mii au fost răniţi”

Redacția
Încarcă...