NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Expoziție de ziare vechi din secolul al XX-lea, în cadrul Târgului Meșterilor Populari

Începând de astăzi pășcănenii pot vizita expoziția de ziare vechi, din perioada anilor 1890-1990. Pe aceste pagini sunt relatate evenimente importante ce s-au petrecut în țara noastră, în perioada respectivă.

În cadrul expoziției vor putea fi vizualizate o serie de ziare precum „Universul”, „Adevărul”, „Cumpăna”, „Realitatea Ilustrată”, „Viața Economică”, dar și două ziare din perioada regimului comunist, „Scânteia” și „România Liberă”. Ca nume mari ce s-au făcut remarcate în presa scrisă pășcăneană îi menționăm pe Gheorghe Apostol, Constantin Trofin, Vîrlan Petru și Toma Sandu.

Muzeograful Daniel Sava a fost prezent la eveniment și a rostit câteva cuvinte despre această expoziție.

„Muzeul Municipal Pașcani în legătură cu Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani, încearcă să pună în evidență presa scrisă care a existat în România în perioada anilor 1890 și 1990. Presa în această perioadă de 100 de ani putem spune că a cunoscut maxima sa dezvoltare. Dacă la început ziarul până la mijlocul secolului al XIX-lea era compus dintr-o singură foaie sau două foi volante, iată odată cu dezvoltarea presei, mai ales după 1870 se impune și la noi în țară să apară o presă cât mai diversificată. Încercăm prin această expoziție să arătăm ceea ce citeau cândva bunicii noștri și cu ce se delectau”, a menționat Daniel Sava.

  

Expoziția va putea fi vizionată în Holul Casei de Cultură, în perioada 15-30 iulie 2021.

Advertisements

Related posts

Slujba de sfințire a apei de Bobotează se va face astăzi, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Ce restricții trebuie să respecte credincioșii

Redacția

Ziua Drapelului marcată la Casa de Cultură din Pașcani

Oana Cordoneanu

Zilele Toamnei la Cotnari! Vezi afişul evenimentului!

Ema Roman
Încarcă...