NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

EcoServ SRL, societate cu datorii ascunse, va primi pe tavă un cadou din partea șefilor Primărie, cu sprijinul consilierilor PSD – PMP

Transportul public din municipiul Pașcani este aruncat într-un haos, după decizia de ieri luată la nivelul Consiliului Local cu votul celor din PSD și PMP. Viitorul acestui serviciu de utilitate publică este pus sub semnul întrebării.

Majoritatea din Consiliul Local care susține proiectele primarului Dumitru Pantazi, a descis să delege direct acest serviciu către nou înființata scietate EcoServ SRL, condusă de Leonard Ursu, omul de încredere al șefilor Primăriei. Intenția administrației local este una care a stârnit reacții în rândul consilierilor ce critică modul de gestiune a serviciilor publice.

„Noi nu suntem de acord cu această decizie. Cel mai corect era să avem o societate nou înființată, care să se ocupe de gestiunea acestui serviciu de utilitate publică. Ar trebui să discutăm despre cum va fi organizat în viitor, la ce soluții vom apela și de ce mijloace vom dispune. Astăzi discutăm despre delegarea acestui serviciu către o societate care are datorii la stat, este în curs de organizare și nu are perspectivă„, a explicat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Intenția administrației publice pe acest subiect, concretizată prin adoptarea bugetului pe anul 2020, este aceea de a aloca suma de 500.000 lei, raport de capital al noii societăți. Reprezentanții Primăriei, prin vocea administratorului Gică Zanet, nu văd nici o problemă pe marginea acestei decizii.

  

Vom realiza Planul de Mobilitate Urbană, vom face lucrurile să funcționeze”, a subliniat Zanet.

EcoServ SRL societate care ar urma să preia activitatea de transport public local, are datorii mari încă de la înființare, întrucât a preluat activul și pasivul de la Eco Salubritate. Ea nu are nici o licență de operare, pe care tocmai din cauza datoriilor s-ar putea să nu o obțină. Mai mult, conducerea noii societăți nu a prezentat aleșilor locali nici o situație financiară din care să rezulte activitatea economică a insituției.

În aceste condiții, serviciul de transport public ar putea să rămână în aer, dacă Primăria nu își achită restanțele către actualul operator RAGCL Pașcani.      

Advertisements

Related posts

Episodul 3: Raportul de evaluare! Cum a cumpărat Dumitru Pantazi, de la Primărie, pentru fata sa, spațiul în care funcționează farmacia MEDISANIS, în baza unei evaluări expirate! (DOC)

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Abator din Pașcani

Redacția

Lucrările de canalizare pe strada Vatra vor debuta de luni, 5 mai

Răzvan Grecu
Încarcă...