RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drumul Sirețel-Lespezi va fi refăcut

Autoritatile judetene au aprobat recent un plan privind modernizarea drumurilor din Iasi. Proiectul nu a fost insa batut in cuie, in calcul fiind luate doar o serie de propuneri. Conform documentelor, intr-o prima etapa ar fi vorba de alocarea unor fonduri pentru elaborarea documentatiei in vederea lucrarilor la drumurile judetene.

Astfel, a fost luata in calcul documentatia privind reabilitarea DJ 248A si DJ 246 pe traseul Iasi Tibanesti Dagata – limita judetului Neamt si reabilitarea DJ 248A Tibanesti – limita judetului Vaslui pentru care se vor aloca 300 mii lei. Alti 400 mii lei se vor duce catre revizuirea SF la DJ 282, DJ 281D, DJ 281B si DJ 281 pe traseul Iasi – Gropnita – Coarnele Caprei – Belcesti – Scobinti – Siretel – Lespezi. Alte 2 milioane lei ar trebui alocate catre modernizarea cu îmbracaminti bituminoase usoare a DJ 249 Trifesti – Hermeziu pe o lungime de 5 kilometri. Alte cateva milioane lei vor fi alocate pentru studiile de fezabilitate in privinta modernizarii celor opt subaxe de transport din judet. Vor fi alocate fonduri pentru demararea a peste 20 de studii topo/geo, atat pentru cele opt subaxe de transport, cat si pentru alte drumuri ce nu au fost incluse in acest program. Din veniturile proprii ale judetului, Directia de Drumuri va beneficia de circa 4,5 milioane de lei. Intreg programul de plombari si pietruiri ar urma sa fie definitivat si prezentat intr-o viitoare sedinta a plenului Consiliului Judetean Iasi pentru a fi aprobat. Consilierii au aprobat deja alocarea a sase milioane de lei pentru incheierea unui acord-cadru pe doi ani de zile privind programul de intretinere a drumurilor judetene. Pentru 2015 se vor aloca trei milioane lei, in timp ce restul banilor ar urma sa fie alocati in decursul anului urmator.

sursa www.bzi.ro

  

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Inventarierea locurilor pentru parcările rezidențiale, aproape de final, pe zona vale! Sunt în jur de 1.300 de locuri identificate

Marius Parteni

Băncile reduc avansul pentru creditele de casă

Redacția

Ziaristul Cătălin Cojocaru și fostul editor al ziarului Orizontul au pierdut procesul intentat de Grigore Crăciunescu

Răzvan Grecu
Încarcă...