RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drumul dintre Autostrada A8 şi Aeroportul Iaşi, în consultare publică. Intră şi votează!

CNAIR a lansat procesul de consultare publică cu privire la alternativele de traseu propuse pentru realizarea drumului de legătură care va asigura conexiunea între Autostrada A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni și Aeroportul Internațional Iași/Spitalul Regional Iași.

Procesul de consultare a persoanelor interesate se va încheia în data de 7 septembrie, ora 00:00.

Prin completarea chestionarului disponibil prin accesarea link-ului de mai jos, persoanele interesate își pot exprima opiniile cu privire la alternativele de traseu propuse sau pot face noi propuneri.

Link chestionar.  Vezi harta alternativă de traseu.

  

ziaruldeiasi.ro

Cercetați pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

La data de 29 august 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Iași, la o persoană bănuită de introducerea în țară de droguri de mare risc.

La aceeași dată, bărbatul a fost prins în flagrant delict, în județul Iași, în timp ce ar fi transportat mai multe doze de cocaină, în vederea comercializării.

Din cercetări a reieșit că aceste droguri ar fi fost achiziționate de persoana bănuită din Italia, în luna august 2023 și ar fi fost disimulate, într-un colet, pe care l-ar fi expediat în România, prin intermediul unei firme de transport.

Coletul ar fi fost ridicat de bănuit de la adresa de destinație, din municipiul Iași

De asemenea, în perioada iulie – august 2023, bărbatul ar fi deținut și comercializat diferite cantități de cocaină consumatorilor, din județul Iași.

În cursul zilei de 29 august 2023, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 145 de grame de cocaină, 37 de grame de cannabis, 3 cântare electronice de precizie și 5 telefoane mobile.

Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei bănuite, ulterior fiind luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related posts

Pășcănenii nemulțumiți de amenajarea trotuarelor din oraș

Diana Marcu

Serviciul de iluminat public, un pot de 28 milioane lei, este vizat de două asocieri! Licitația este suspectă

Marius Parteni

Lucrările din cadrul Proiectului de reabilitare străzi și pietonal se vor relua la începutul lunii martie

Redacția
Încarcă...