RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dreptul la avort: Franţa deschide drumul cu o schimbare constituţională de referinţă (sinteză)

În cadrul unei acţiuni fără precedent, cu doar câteva zile înainte de Ziua Internaţională a Femeii, parlamentarii francezi au votat pentru a include dreptul de avort în Constituţia ţării. În acelaşi timp, politicieni şi experţi avertizează că dreptul la avort se află sub presiune peste tot în lume. În Europa, dreptul la avort variază de la ţară la ţară, în unele cazuri fiind mai restrictiv decât în altele, arată platforma media European Newsroom în articolul de fond publicat săptămâna aceasta și citat de Agerpres.

Manifestație pro-avort în FranțaFoto: Elias Neil Benleulmi / Sipa Press / Profimedia

Parlamentul francez a votat luni includerea dreptului la avort în constituţie, Franţa devenind prima ţară din lume care oferă în mod explicit protecţie pentru întreruperea sarcinii în legea sa fundamentală.

  

Începând cu anul 1975 în Franţa a fost permis avortul până în săptămâna 10 de sarcină. De atunci legea a fost modificată pentru a le permite femeilor să avorteze până în cea de-a 14-a săptămână de sarcină, iar costurile procedurii sunt acoperite de asigurarea de sănătate.

Preşedintele Emmanuel Macron a descris această acţiune drept „mândria Franţei” care a transmis „un mesaj universal”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Atenţie, şoferi! Veţi fi luaţi la întrebări în trafic de cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri

Oana Cordoneanu

Argeş: Incendiu într-o fabrică de turnare a metalelor neferoase din Piteşti / Mai mulţi muncitori s-au evacuat sau au fost scoşi de pompieri

Redacția

Doi şoferi prinşi drogaţi pe străzile din Focşani

Redacția
Încarcă...