RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Eșec la referendum pentru guvernul din Irlanda, care a vrut să  schimbe definiţia familiei şi să elimine referirile „sexiste” din Constituţie

Premierul irlandez Leo Varadkar a recunoscut sâmbătă că dublul referendum pe care l-a organizat a eșuat, după o participare slabă la vot, transmite Sky News.

Guvernul Irlandei a inițiat două referendumuri pentru a redefini conceptul de familie dincolo de familia tradiţională şi pentru a elimina din Constituţie prevederi conservatoare despre rolul social şi casnic al femeii, prevederi rămase din epoca în care Biserica Catolică avea o influență majoră asupra societății.

Guvernul premierului irlandez Leo Varadkar, un politician care şi-a recunoscut homosexualitatea şi conduce o coaliţie formată din creştin-democraţi, centrişti şi Verzi, a cerut populaţiei să voteze „da” la ambele referendumuri de revizuire a Constituţiei ce datează din 1937, astfel încât din aceasta să fie eliminate referirile despre care susţine că sunt „sexiste, discriminatorii şi depăşite”.

Primul referendum urmăreşte să modifice definiţia familiei dincolo de familia conjugală sau familia tradiţională, în sensul în care în Constituţia irlandeză familia să fie definită drept uniunea „bazată pe căsătorie sau alte relaţii durabile”. Dar criticii acestui demers au avertizat că expresia „relaţii durabile” este confuză şi ar putea crea numeroase complicaţii de ordin legal, cum ar fi de exemplu disputele privind moştenirile.

  

Celălalt referendum urmăreşte în special eliminarea articolului constituţional care menţionează că „o femeie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zeci de milioane de oameni se pregătesc să urmărească, luni, o eclipsă totală de Soare vizibilă pe continentul american. Cum se poate urmări fenomenul şi în Europa

Redacția

Mașinile electrice Mercedes-Benz se vor încărca prin tehnologia Tesla începând din 2025, în America de Nord

Redacția

Avertizare imediată: Cod galben de furtună în Bucureşti până la ora 18:45

Redacția
Încarcă...